Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, απέστειλε επιστολή προς το  Διευθυντή ΕΛΓΑ Ηρακλείου κ. Δασκαλάκη Νικόλαο, το οποίο κοινοποίησε και στον Πρόεδρο ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, σχετικά με τις ζημιές στις αμπελοκαλλιέργειες.

Όπως αναφέρει μεταξύ των άλλων στη σχετική του επιστολή “… λόγω των δυσμενών  καιρικών συνθηκών που επικράτησαν στην περιοχή του Δήμου Πλατανιά, το τελευταίο διάστημα, με τις ασυνήθιστες για την εποχή θερμοκρασίες, τους ισχυρούς ανέμους και τις έντονες και συνεχείς βροχοπτώσεις,  γίναμε αποδέκτες έντονων παραπόνων από τους αμπελοπαραγωγούς, οι οποίοι εκφράζουν την αγωνία τους για την φετινή παραγωγή σταφυλιών και ζητούν ενίσχυση για την αναπλήρωση των απωλειών στα εισοδήματά τους,  εξαιτίας της ολοσχερούς καταστροφής της παραγωγής τους από τον περονόσπορο…”

Συνεχίζοντας ζητά από τον ΕΛΓΑ “….Κατόπιν αυτού και με δεδομένο ότι οι ανωτέρω ζημιές δεν καλύπτονται ασφαλιστικά από τον ΕΛΓΑ, όπως τηλεφωνικά ενημερωθήκαμε από τον Διευθυντή ΕΛΓΑ Ηρακλείου κ. Δασκαλάκη, αιτούμαστε  την άμεση  καταγραφή της πληγείσας παραγωγής και σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες  από τον ΕΛΓΑ, για την αποζημίωση των παραγωγών που επλήγησαν από τις πρωτοφανείς για την εποχή καιρικές συνθήκες που επικράτησαν σε όλο το εύρος του Δήμου Πλατανιά…”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook