Η μουσική είναι συνυφασμένη με την ύπαρξη και την ιστορική πορεία των Ελλήνων και μπήκε στη ζωή των ανθρώπων όλης της γης, εκφράζοντας μέσω αυτής την λύπη και την χαρά, συμπράττοντας πολλές φορές με την αγωνιστική τους διάθεση για την επίλυση σπουδαίων κοινωνικών τους προβλημάτων.

Πρέπει λοιπόν να την τιμούμε δεόντως αλλά και να αναφερόμαστε στους ανθρώπους που την καθιέρωσαν, τον φιλέλληνα Γάλλο πολιτικό Ζακ Λανγκ στην Ευρώπη το 1982 και και την σπουδαία Ελληνίδα Μελίνα Μερκούρη στην Ελλάδα το 1985.

Την ημέρα αυτή δίνεται η ευκαιρία να τιμούνται οι δημιουργοί και οι εκτελεστές της παγκόσμιας μουσικής , ανεξαρτήτως του είδους της,αλλά και μαθητές κάθε ηλικίας με τους καθηγητές τους, που την διδάσκονται και την διαδίδουν, και το Βενιζέλειο ωδείο ως χώρος διδασκαλίας της μουσικής αισθάνεται αυτή την ανάγκη, να δίδει πρωτίστως συμβολικά την ευκαιρία συμμετοχής τους κάθε χρόνο στον εορτασμός αυτής της ημέρας.

Έτσι προτεραιότητα πάντα στον εορτασμό αυτό θα έχει η συμμετοχή μαθητών και καθηγητών όχι μόνον του ΒΩΧ αλλά μουσικών σχολείων και ωδείων από όλη την Κρήτη.

Ο φετινός εορτασμός συμπίπτει με τα 100 χρόνια ίδρυσης του συνδέσμου Διαδόσης των Καλών Τεχνών στην Κρήτη και κατ’επέκταση του Βενιζελείου Ωδείου.

Στον εορτασμό θα συμμετέχουν μαθητές ωδείων και μουσικων σχολείων από όλη την Κρήτη, καθηγητές μουσικής ,καθώς επίσης χορωδίες, και μουσικά σύνολα με καταξιωμένους μουσικούς, όπως και η Φιλαρμονική του Δήμου Χανίων.

Συνδιοργανωτής στην εκδήλωση είναι η Περιφέρεια Κρήτης, με την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια του Δήμου Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook