Το Εργατικό Κέντρο Χανίων επισκέφθηκε σήμερα, τελευταία ημέρα προεκλογικών δραστηριοτήτων, ο υποψήφιος βουλευτής Χανίων Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης. Στη συζήτηση με τα μέλη του ΕΚΧ κυριάρχησαν όπως ήταν φυσικό τα θέματα που σχετίζονται με τις αμοιβές, τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων αλλά και ειδικότερα θέματα που αφορούν τα Χανιά, όπως αυτό των εποχιακά εργαζόμενων.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης άκουσε με προσοχή τις θέσεις των εκπροσώπων των εργαζομένων και από την πλευρά του τόνισε ότι η ΝΔ με τις πράξεις της ως κυβέρνηση διέψευσε όσους κινδυνολογούσαν μιλώντας για αντεργατικές πολιτικές κατά τη διάρκεια της θητείας της. «Αντιθέτως, η κυβέρνηση στάθηκε στο πλευρό των εργαζομένων με απτά και αποτελεσματικά μέτρα. Αυξήσαμε τρεις φορές τον κατώτατο μισθό, ανεβάζοντάς τον κατά 20%, δημιουργήσαμε χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, νομοθετήσαμε την ψηφιακή κάρτα για την προστασία των εργαζομένων», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης συμπλήρωσε πως υπάρχουν ακόμα πολλά να γίνουν για τον κόσμο της εργασίας και αναφερόμενος στο πρόγραμμα της ΝΔ υποστήριξε: «Η μείωση της ανεργίας και η ενίσχυση των μισθών είναι οι προτεραιότητές μας στη νέα τετραετία. Η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 950 ευρώ είναι δέσμευση που θα τηρήσουμε, όπως και η αύξηση του μέσου μισθού μέσα από τη συνολικότερη ανάπτυξη της οικονομίας. Για την ανεργία, πρώτος στόχος μας είναι μέχρι το 2025 να τη ρίξουμε κάτω από το 10% με τη δημιουργία νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook