Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά τη διάρκεια της επισκέψης της περασμένη Τρίτη στα Χανιά επισκέφθηκε και το ιστορικό καφέ κήπος.

Εκεί την υποδέχθηκε ο οικοδεσπότης του χώρου και ιδρυτής & επίτιμος πρόεδρος του διεθνή πολιτιστικού οργανισμού δρόμος (ιστορικό καφέ) Βασίλης Σταθάκης και την ξενάγησε ενημερώνοντας την τόσο για την ιστορικότητα όσο και για την δραστηριότητα του δρόμου ιστορικό καφέ.

Παράλληλα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε για την ένταξη των ιστορικών καφέ στον εθνικό κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομίας με απόφασης της τότε υπουργού πολιτισμού και αθλητισμού Λινας Μενδωνης των Φεβρουάριο 2022.

Επίσης για την μέγιστη αριστεία σε ότι αφορά της πολιτιστικές διαδρομές την πιστοποίηση από το συμβούλιο της Ευρώπης 1 Ιουνίου 2022 είχε προηγηθεί την κατάθεση του φακέλου στο Λουξεμβούργο και η ακρόαση της εκτελεστικής ομάδας ενοποιόν επιτροπής από 35 χώρες 5 Μάιου 2022.

Η κ. Σακελλαροπούλου δήλωσε πως είναι μια καινοτόμος ιδέα που επιβραβεύτηκε με την ύψιστη τιμή από το συμβούλιο της Ευρώπης και είναι τιμή και μας κάνει υπερήφανους ως Έλληνες να έχει ριζά τέτοια ιδέα και προσπάθεια από των τόπο μας να σημειωθεί ότι η πρόεδρος της Δημοκρατίας την αιγίδα της στο 11 διεθνές συμβουλευτικό συνέδριο των πολιτιστικών διαδρομών του Σ.Τ.Ε. που έλαβε χώρα στα Χανιά στης 5,6,7 Οκτωβρίου 2022 έπειτα με ιδέα και πρωτοβουλία του Βασίλη Σταθάκη .

Τέλος προσφέρθηκε στην Πρόεδρος της Δημοκρατίας το σύμβολο των ιστορικών καφέ και ο κ. Σταθάκης την ευχαρίστησε ιδιαίτερος για την αιγίδα στο συνέδριο και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την προσωπική της στήριξη στα ιστορικά καφέ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook