Δύο άνδρες αλβανικής καταγωγης, ηλικίας 24 και 34 ετών, συνελήφθησαν σήμερα τα ξημερώματα, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, έπειτα από επεισόδιο σε εμπορικό κέντρο της Αθήνας.

Οι δύο αλλοδαποί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα με τις κατηγορίες, κατά περίπτωση, της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, απείθειας, απλής σωματικής βλάβης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων και ναρκωτικών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι δύο Αλβανοί, ενώ βρίσκονταν σε εμπορικό κέντρο της Αθήνας, έγιναν αντιληπτοί από ομοεθνή τους με τον οποίο είχαν διαφορές. Ο τελευταίος τους είπε ότι θα καλέσει στην Αστυνομία και τότε οι δύο κατηγορούμενοι, προκειμένου να τον αποτρέψουν, του είπαν ότι οπλοφορούν, ενώ αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή.

Κατά τη διαφυγή τους όμως από το εμπορικό κέντρο, έσπασαν μια τζαμαρία με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του φύλακα, ο οποίος προσπάθησε να τους σταματήσει.

Αστυνομικοί που περιπολούσαν στην περιοχή, αντιλήφθηκαν τους δύο αλλοδαπούς και τους φώναξαν να σταματήσουν για έλεγχο, χωρίς όμως εκείνοι να υπακούσουν. Ο 24χρονος ακινητοποιήθηκε σε κοντινή απόσταση, ενώ ο 34χρονος επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο και ακολούθησε καταδίωξη. Τελικά, το όχημά του έπεσε πάνω σε σταθμευμένα οχήματα στη λεωφόρο Κηφισού και ακινητοποιήθηκε, ενώ αμέσως μετά αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης τον συνέλαβαν.

Κατασχέθηκαν 2 πιστόλια, πυρομαχικά και 16.000 ευρώ

Σε αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε, εντοπίστηκαν στην κατοχή των δύο Αλβανών και κατασχέθηκαν: Δύο πιστόλια, πλήθος φυσιγγίων, το χρηματικό ποσό των 16.000 ευρώ, χαρτονομίσματα ξένων χωρών και αυτοσχέδια συσκευασία που περιείχε ποσότητα ινδικής κάνναβης. Παράλληλα, στο αυτοκίνητό τους βρέθηκε και κατασχέθηκε μια γεμιστήρα πιστολιού χωρίς φυσίγγια. 

Από την προανακριτική έρευνα προέκυψε ότι σε βάρος του 34χρονου εκκρεμούσαν ένταλμα σύλληψης για ληστεία κατά συναυτουργία, καθώς και δύο καταδικαστικές αποφάσεις, συνολικής ποινής φυλάκισης 3 ετών, για κατοχή όπλου από κρατούμενο σε φυλακή, καθώς και για κλοπή.

Τέλος, σε βάρος του 24χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ληστεία κατά συναυτουργία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook