Λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα της Δευτέρας ανακοινώθηκε η σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Τα 60 νέα μέλη του υπουργικού συμβουλίου αναμένεται να ορκιστούν αύριο Τρίτη και να αναλάβουν αμέσως τα καθήκοντα τους. Ανάμεσα τους βρίσκονται και 7 Κρητικοί οι οποίοι από αύριο θα αναλάβουν τις θέσεις τους σε υπουργεία και τους νέους ρόλους τους.

Η νέα σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου επεφύλασσε πολλές « εσωτερικές μετακινήσεις» με αρκετούς υπουργούς να μετακινούνται σε νέα υπουργεία ενώ και αρκετά πρόσωπα με πλούσια βιογραφικά που δεν είχαν αναλάβει ρόλους πρώτης γραμμής στην προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ αναλαμβάνουν τώρα καθήκοντα.

Μια τέτοια περίπτωση είναι η Κρητικιά Όλγα Κεφαλογιάννη η οποία από εδώ και στο εξής θα αναλάβει τα ηνία του υπουργείου Τουρισμού. Η κ. Κεφαλόγιάννη μετά τις εκλογές του 2019 δεν είχε επιλεγεί σε κάποια υπουργική θέση ωστόσο στην νέα κυβέρνηση θα αναλάβει το νευραλγικής σημασίας υπουργείο Τουρισμού.

Παράλληλα ανάμεσα στα μέλη του νέου υπουργικού συμβουλίου βρίσκεται, και ο Ρεθυμνιώτης Γιάννης Κεφαλογιάννης ο οποίος αναλαμβάνει την θέση του υφυπουργού Εθνικής Αμύνας.

Στην νέα σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου βρίσκεται και ο Ηρακλιώτης Λευτέρης Αυγενάκης ο οποίος μεταφέρεται από τη θέση του υφυπουργού αθλητισμού στη θέση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ένα υπουργείο με ιδιαίτερη σημασία για την οικονομία της Κρήτης.

Στο νέο υπουργικό συμβούλιο βρίσκεται και ο Ηρακλιώτης Μάξιμος Σενετάκης ο οποίος από αύριο αναλαμβάνει τη θέση του υφυπουργού ανάπτυξης.

Το «βάρος» του κομβικότερου ίσως υπουργείου, του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών αναλαμβάνει ο Ρεθυμνιώτης Κωστής Χατζηδάκης. Ο κ. Χατζηδάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ρέθυμνο και συγκεκριμένα στον Άγιο Ιωάννη Μυλοποτάμου και στο βιογραφικό του έχει μια μακριά πολιτική πορεία.

Στην σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου βρίσκεται στη θέση της αναπληρώτριας υπουργού υγείας και η Κρητικιά επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας Ειρήνη Αγαπηδάκη. Η κ. Αγαπηδάκη είναι ένα «φρέσκο» πρόσωπο με πλούσιο βιογραφικό η οποία βρίσκεται για πρώτη φορά στο υπουργικό συμβούλιο. Στο παρελθόν είχε διατελέσει Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας και Εθνική Συντονίστρια για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.

Τέλος τη λίστα με τους Κρητικούς υπουργούς της νέας κυβέρνησης συμπληρώνει ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης ο οποίος από αύριο αναλαμβάνει τη θέση του υφυπουργού ψηφιακής διακυβέρνησης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook