Η κυρία Ζαχαράκη,  βρέθηκε από νωρίς το πρωί στο υπουργείο και μεταξύ άλλων σχολίασε και τη σεξιστική επίθεση που δέχτηκε με το «καλημέρα» από τον Θάνο Τζήμερο, ο οποίος ανέφερε στον λογαριασμό του στο facebook πως «ευτυχώς που ιδρύθηκε υπουργείο Οικογένειας, με επικεφαλής μια άγαμη και άτεκνη, για να αρχίσουμε να γεννάμε».

«Θα κριθώ από την εργατικότητα και την αποτελεσματικότητά μου και νομιζω και από τη δυνατότητα να διοικήσω. Όλες οι άλλες είναι προσωπικές επιλογές μου και δεν αφορούν κανένα. Σίγουρα η αγάπη για τα παιδιά και η αγάπη για τον άνθρωπο δεν μπαίνει σε καλούπια και σίγουρα δεν κρίνεται από προσωπικές επιλογές», απάντησε σε σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων, η  υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, η οποία στην τελετή ορκωμοσίας, το μεσημέρι της Τρίτης συνοδευόταν από τον ανιψιό της.

H σεξιστική αναάρτηση του Θάνου Τζήμερου: 

tzimeros-epithesi

Η σεξιστική επίθεση του  Θάνου Τζήμερου  προκάλεσε ένα τείχος προστασίας από σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο, αλλά και δεκάδων χρηστών των social media, οι οποίοι προχώρησαν άμεσα σε δημόσια μηνύματα συμπαράστασης προς τη νέα υπουργό.

Στελέχη πολιτικών κομμάτων και βουλευτές, αποδοκίμασαν ανοιχτά τη σεξιστική ανάρτηση του κ. Τζήμερου κατά της κυρίας Ζαχαράκη. Πλην συναδέλφων της βουλευτών και υπουργών της ΝΔ, στο πλευρό της νέας υπουργού τάχθηκαν ανοιχτά, μεταξύ άλλων, η βουλευτής Επικρατείας, Έλενα Ακρίτα και η Άννα Χατζησοφιά από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο Παύλος Χρηστίδης και η Ζέφη Δημαδάμα από το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, ενώ σε ανάρτησή τους οι «Υπέροχες Γυναίκες» (ηλεκτρονική πλατφόρμα διάδρασης γυναικών) ανέφεραν πως «ούτε τα παιδιά, ούτε η μητρότητα, ούτε οποιοδήποτε κομμάτι της προσωπικής ζωής μιας γυναίκας, καθορίζει τις ικανότητές της να ηγείται».

zaxaraki-stirixi2
zaxaraki-stirixi3
zaxaraki-stirixi4
zaxaraki-stirixi7

zaxaraki-stirixi1
zaxaraki-stirixi6
zaxaraki-stirixi8
zaxaraki-stirixi5

Ωστόσο αμετατόητος, ο Θάνος Τζήμερος προχώρησεσε νέο παραλήρημα σήμερα στο Twitter επιμένοντας στα σεξιστικά υπονοούμενα.

«Πάμε ξανά γαλαζαίοι: ένας που ζυγίζει 150 κιλά μπορεί να είναι καλός μάνατζερ. Δεν τον βάζεις όμως πρόεδρο οργανισμού κατά της παχυσαρκίας. Ούτε έναν θεριακλή, κατά του καπνίσματος. Άγαμος και άτεκνος (και άνδρας να ήταν) Υπουργός Οικογένειας είναι λάθος: σημειολογικό και ουσίας», γράφει χαρακτηριστικά στο Twitter ο Θάνος Τζήμερος.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook