Για τελευταία φορά ανακοίνωσε ότι θα παρεβρίσκεται στο δημοτικό συμβούλιο ο Σεραφείμ Ρίζος, επικεφαλής της ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ.

Όπως ανέφερε ο ίδιος οι λόγοι που αποχωρεί «είναι προσωπικοί και θα αντικατασταθεί στις επόμενες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου από άλλο μέλος της παράταξης».

Παράλληλα ο κ. Ρίζος ευχαρίστησε τους Χανιώτες που τον ψήφισαν και τόνισε ότι «θεωρώ ότι τίμησα την ψήφος τους με την παρουσία μου και υπήρξα μια διαφορετική αριστερά»

Ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, κ. Τελεμένης μεταξύ αλκών ανέφερε για την απόφαση του κ. Ρίζου ότι «ήταν μια σωστή φωνή μέσα στον δήμο. Παρ’ όλες τις διαφωνίες μας είμαστε φίλοι»

Ο δήμαρχος Χανίων για την απόφαση του κ. Ρίζου δεν μπορούσε να μην αναφερθεί στην «άβυσσο διαφορών» που τους χώριζαν αλλά στην τελικής όπως συμπλήρωσε «είχαμε τεράστιες συγκρούσεις αλλά είμαστε άνθρωποι της ίδιας κοινωνίας και στο τέλος θέλαμε το καλό της κοινωνίας»

Παράλληλα ο δήμαρχος τόνισε ότι «στα Χανιά υπάρχει μια παράταξη πολιτών που έχουν βρει έκφραση στο πρόσωπο του»

Ο κ. Τσαπάκος μεταξύ άλλων ανέφερε για την αποχώρηση του κ. Ρίζου ότι « Η πολιτικής μας προσέγγιση μας είναι τελείως διαφορετική. θεωρώ ότι η κριτική του ήταν τις περισσότερες φορές εποικοδομητική. Εμείς σαν παράταξη θα του ευχηθούμε καλή συνέχεια».

Ο κ. Αρχοντάκης μεταξύ άλλων χαιρέτησε τον κ. Ρίζο λέγοντας ότι « λυπάμαι που δεν θα έχουμε τον Ρίζο πια σε αυτή την αίθουσα. Οι τοποθετήσεις του ήταν δημιουργικές και προς την σωστή κατεύθυνση αν και διαφωνήσουμε με τις περισσότερες. Είναι ένας άνθρωπος που υπερασπίζεται τα πιστεύω του».

Ο κ. Βάμβουκας εξέφρασε την λύπη του που δεν θα συμμετέχει πια ο κ. Ρίζος στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. « Ο Σεραφείμ είναι συνεπής στις ιδέες του. Είναι ένα μαχητής, μάχεται για αυτά που πιστεύει».

Ο κ. Σαρρής χαιρέτησε τον κ. Ρίζο λέγοντας ότι «είναι ένας που έχει απόλυτη συνέπεια στις ιδέες και την πρακτική του».

Τέλος ο κ. Βουρλάκης ανέφερε για την απόφαση του κ. Ρίζου να αποχωρήσει ότι « αυτά που μας ενώνουν είναι πολλά παραπάνω από αυτά που μας χωρίζουν. Υγεία πάνω από όλα. Παρά τις διαφωνίες το βλέπουμε και οι δυο ότι ό,τι έχουμε να διεκδικήσουμε το διεκδικούμε».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook