Έβαλαν στόχο και τελικά τον πέτυχαν. Η συστηματική και μεθοδική προσπάθεια που κατέβαλαν τους δικαίωσε και τους οδήγησε στην κορυφή.

Χανιώτες και Χανιώτισσες υποψήφιοι/ες των πανελλαδικών εξετάσεων είδαν τους κόπους τους να ευοδώνονται, πετυχαίνοντας πολύ υψηλές βαθμολογίες που τους δίνουν το εισιτήριο για την ανώτατη εκπαίδευση.

Δημήτρης Ανδρουλάκης

Συγκέντρωσε περίπου μέσο όρο 19.200 με 19.300 μόρια και στόχος του είναι να περάσει στη σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών στο ΕΜΠ.

Όπως είπε στο Flashnews.gr: «Το διάβασμα που έκανα αυτή τη χρονιά κινήθηκε σε λογικά πλαίσια. Το τελευταίο τρίμηνο – τετράμηνο ζορίστηκα περισσότερο αλλά γενικά δε στερήθηκα υπερβολικά πολλά πράγματα, τις εξόδους και όλα όσα με ευχαριστούσαν»

————-

Αντωνία Στρατάκη

Η Αντωνία, μαθήτρια 4ου ΓΕΛ Χανίων, συγκέντρωσε 19.100-19.250 μόρια, γράφοντας 20 στη Φυσική, 19,7 στη Βιολογία, 19,6 στην Χημεία και 17,1 στην Έκθεση, στοχεύοντας να περάσει στην Ιατρική σχολή.

Όπως αναφέρει η ίδια η Αντωνία: «Από την Α’ Λυκείου άρχισε να μου αρέσει πολύ η βιολογία και σκέφτηκα να εξασκήσω την επιστήμη μέσα από την ιατρική, για να προσφέρω βοήθεια στους συνανθρώπους μου. Οπότε έβαλα αυτό τον στόχο, δούλεψα μεθοδικά, με επιμονή και υπομονή ενώ χρειάστηκαν αρκετές θυσίες κατά τη διάρκεια αυτής της χρονιάς. Θεωρώ ότι η φυσική είναι το μάθημα στο οποίο οφείλω την επιτυχία μου, καθώς η βαθμολογία αυτή μου έδωσε την ώθηση  για να φτάσω πιο κοντά στο  στόχο μου. Για όσους δεν τα κατάφεραν να μην χάνουν το κουράγιο τους να ξαναπροσπαθήσουν. Όσον αφορά τους μαθητές που θα πάνε τώρα Γ’ Λυκείου, χρειάζεται να “οπλιστούν” με υπομονή, οργάνωση και προσήλωση στο στόχο τους. Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην στην οικογένεια μου και στους καθηγητές που  με στήριξαν σε όλη αυτή την προσπάθεια».

Θανάσης Καλανδράνης

Έγραψε μαθηματικά 20, φυσική 20 και χημεία 20 στην εκθεση 16,8, βγάζοντας μέσο όρο περίπου 19,2.

Μιλώντας στο Flashnews.gr είπε: «Έχω στόχο την Αρχιτεκτονική Αθήνας γι’ αυτό και περιμένω και τη βαθμολογία στο σχέδιο που αναμένεται να ανακοινωθεί σε μια εβδομάδα περίπου. Δεν ήταν εύκολη χρονιά σε καμία περίπτωση. Χρειάστηκαν πολλές θυσίες. Προτιμούσα να αφιερώσω τον χρόνο μου στον στόχο μου για έναν χρόνο ώστε να μπω με ασφάλεια στη σχολή που ήθελα».

—————

Στελίνα Μαρινάκη

Συγκέντρωσε 18.900 μόρια και στοχεύει είτε στην Ιατρική είτε στην Οδοντιατρική σχολή.

Όπως είπε στο Flashnews.gr η Στελίνα: «Ήταν μια πολύ δύσκολη και πιεστική χρονιά για μένα, χρειάζονταν πολλές θυσίες. Εκτός από βόλτες με φίλους και ελεύθερο χρόνο, στερήθηκα επιπλέον και το άθλημά μου, το τένις, που τόσα χρόνια το συνδύαζα με τα μαθήματα αλλά φέτος αναγκάστηκα να το διακόψω σχεδόν εντελώς, οπότε ήταν κάτι πολύ δύσκολο για μένα. Τώρα πια θα επιστρέψω κανονικά και στις προπονήσεις».

———————–

Μαρία Μπολιώτη

Συγκέντρωσε περίπου 18.800 μόρια με την ίδια να έχει σαν πρώτη επιλογή την Ιατρική Θεσσαλονίκης.

«Ήταν μια ζόρικη, απαιτητική χρονιά, γιατί είχα αρκετές στερήσεις και στον αθλητισμό μου και στις εξόδους μου, αλλά ευτυχώς πήγε καλά» τόνισε η Μαρία στο Flashnews.gr

—————

Ιωσηφίνα Κονταράκη

Η βαθμοί της αγγίζουν περίπου τα 18.800 μόρια και στοχεύει στην είσοδό της στην Ιατρική Θεσσαλονίκης.

Όπως είπε στο Flashnews.gr: «Αντικειμενικά πιστεύω ότι δεν υπάρχει κανείς που να μη δυσκολεύτηκε αυτή τη χρονιά, ασχέτως με το τι έγραψε. Είναι πολύ ψυχοφθόρα διαδικασία και θέλει πολύ κουράγιο. Είχα όμως σκοπό και συγκεντρώθηκα σε αυτόν».

————-

Γιάννης Μπλαζάκης

Συγκέντρωσε περίπου 18.400 μόρια και ενδιαφέρεται να περάσει στη σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών στη Θεσσαλονίκη.

Μιλώντας στο Flashnews.gr ανέφερε: Ήταν μια εξαιρετικά απαιτητική χρονιά, αλλά πιστεύω ότι η μεθοδικότητα και το να έχει κάποιος τους κατάλληλους ανθρώπους γύρω του που μπορούν να τον υποστηρίξουν και πρακτικά και συναισθηματικά, είναι το κλειδί για την επιτυχία».

————–

Μαρία Παναγιωτοπούλου

Έβγαλε περίπου 18.200 μόρια. Προς το παρόν όμως δεν έχει καταλήξει ακόμα ποια σχολή θα επιλέξει ως πρώτη επιλογή.

Όπως είπε στο Flashnews.gr: «Είμαι μεταξύ Νομικής και Ψυχολογίας στην Αθήνα. Αυτή τη χρονιά τα πράγματα ήταν πάρα πολύ δύσκολα, πολύ πιεστικά, αλλά ευτυχώς τα κατάφερα»

Τ.Λ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook