Ραγδαίες εξελίξεις δρομολογεί  εντός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης η παραίτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες και την ερμηνεία του καταστατικού του κόμματος, θα συγκληθεί σύντομα η Κοινοβουλευτική Ομάδα για να εκλέξει το νέο πρόεδρό της. Αυτό κατά πληροφορίες θα συμβεί στις αρχές της επόμενης εβδμομάδας μετά την εκλογή προέδρου της Βουλής. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το πρώτο όνομα που «ακούγεται» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση αυτή είναι της Όλγας Γεροβασίλη, η οποία στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο ήταν γραμματέας της ΚΟ.

Παράλληλα, η Πολιτική Γραμματεία μετατρέπεται σε Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου που θα «τρέξει» τις διαδικασίες για εκλογή νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ από τα μέλη του κόμματος, όπως προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τις ανακοινώσεις του στο Ζάππειο.

Υπενθυμίζεται, ότι η πρώτη κοινοβουλευτική μάχη που θα κληθεί να δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ υπό τις νέες συνθήκες που διαμορφώνει η παραίτηση Τσίπρα, θα είναι η ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων που αρχίζει την επόμενη Πέμπτη. 

Στις δηλώσεις του από το Ζάππειο νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως «ο νέος ΣΥΡΙΖΑ είναι άμεση προτεραιότητα» ζητώντας «να αναδιοργανωθούμε άμεσα και χωρίς καμιά χρονοτριβή. Να μην επιτρέψουμε να χαθεί ούτε μια μέρα τόσο στην αντιπαράθεση με την κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και στην αντιπαράθεση με τις δικές μας αδυναμίες, παθογένειες και προβλήματα». Προανήγγειλε έτσι ραγδαίες εξελίξεις εντός του κόμματος.

Ταυτόχρονα, ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε πως ο ίδιος δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος, λέγοντας: «Αποφάσισα λοιπόν να προτείνω την εκλογή νέας ηγεσίας από τα μέλη του Κόμματος, όπως ορίζει το καταστατικό του. Την άμεση προσφυγή στις σχετικές διαδικασίες. Στις οποίες φυσικά δεν θα είμαι υποψήφιος. Θα είμαι όμως παρών πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά από αυτές».

Πρώτα, για την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να παραιτηθεί είχαν ενημερωθεί τα μέλη του Εκτελεστικού γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε το πρώι στην Κουμουνδούρου, στα οποία όμως είχε δοθεί «οδηγία» να μην διαρρεύσει το παραμικρό μέχρι την ώρα των ανακοινώσεων του μέχρι πρότινος προέδρου του κόμματος από το Ζάππειο.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook