Μερίδες 4

Χρόνος προετοιμασίας 50′

Εύκολο 2/5

ΥΛΙΚΑ

  • 1 χταπόδι κατεψυγμένο, ολόκληρο 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ (περίπου 1 κιλό)
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κ.γ. σκόνη σκόρδο (μια σκελίδα )
  • ελαιόλαδο
  • κόκκους μπαχάρι
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι
  • φρέσκο πιπέρι
  • 1κγ ζάχαρη
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • Μισό κιλό μακαρονάκι κοφτό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τεμαχίζουμε το χταπόδι σε κομματάκια.
Σε ένα βαθύ τηγάνι το σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να βγάλει τα υγρά του και να ροδίσει. Αφού πιει τα υγρά, σβήνουμε με ένα ποτήρι σφηνάκι ούζο.
Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας, λίγο νερό και όλα τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε 3-4 λεπτά για να πάρει όλα τα αρώματα. Στη συνέχεια αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσει.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το κοφτό μακαρονάκι ανάλογα με τις οδηγίες της συσκευασίας .Όταν είναι έτοιμο το χταπόδι μας ρίχνουμε μέσα το κοφτό μακαρονάκι ανακατεύοντας πολύ καλά. Προσθέτουμε και φρεσκοκομμένο μαϊντανό φρεσκοτριμμένο πιπέρι και είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook