Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Εργοστασίου Μηχανικής Ανακύκλωσης & Κομποστοποίησης Χανίων (ΕΜΑΚ) της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων [ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ)] στο Ακρωτήρι, πραγματοποίησαν συμμετέχοντες του Διεθνούς Συνεδρίου “CHANIA2023 10th International Conference on Sustainable Solid Waste Management”, που διεξήχθη στα Χανιά.

Περίπου 130 διακεκριμένοι επιστήμονες, από την Ευρώπη και διεθνώς, ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου και έλαβαν ενημέρωση από τον Γενικό Διευθυντή της Επιχείρησης, Κωνσταντίνο Πατεράκη και λοιπά στελέχη της υπηρεσίας, για τις δραστηριότητες του ΕΜΑΚ και το σημαντικό έργο της ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ).

Συγκεκριμένα, ενημερώθηκαν για τις διαδικασίες διαχείρισης των απορριμμάτων που πραγματοποιούνται στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, από την παραγωγή τους, την απόρριψη στους ανάλογους οικιακούς κάδους και στη συνέχεια στους χρωματιστούς κάδους της γειτονίας (μπλε, κίτρινος, καφέ, κόκκινος, πράσινος κάδος, και ογκώδη), τη συλλογή τους, την επεξεργασία τους στο ΕΜΑΚ Χανίων για ανάκτηση των πολύτιμων ανακυκλώσιμων υλικών και βιοαποβλήτων αλλά και τη διάθεση των υπολειμμάτων που δεν μπορούν να αξιοποιηθούν στον παρακείμενο Χώρο Υγειονομικής Ταφής (ΧΥΤ).

Παράλληλα, στο πλαίσιο της επίσκεψης δόθηκε η δυνατότητα να συζητηθούν ζητήματα που αφορούν στη μετάβαση στην Κυκλική Οικονομία και στη Διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων, όπως θέματα που σχετίζονται με τη βιώσιμη διαχείριση αποβλήτων μέσω της προώθησης ασφαλών και αποτελεσματικών πρακτικών και την εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών ανάκτησης υλικών.

Το Διεθνές Συνέδριο “CHANIA2023 10th International Conference on Sustainable Solid Waste Management”, διεξήχθη με κύριο διοργανωτή το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Χανίων, της ΔΕΔΙΣΑ και του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ενεργειακής Αξιοποίησης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook