Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι 18 τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις που σημειώθηκαν τη νύχτα μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και εξοργισμένων οπαδών της ποδοσφαιρικής ομάδας αλ-Μάσρι στο Πορτ Σάιντ της Αιγύπτου. Πληροφορίες που μεταδίδει η κρατική τηλεόραση της Αιγύπτου αναφέρουν ότι ο νεκρός είναι ένα 13χρονο παιδί.

Οι ταραχές ξεκίνησαν με αφορμή την απόφαση της Αιγυπτιακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (EFA) να τιμωρήσει με διετή αποκλεισμό την αλ-Μάσρι για τα αιματηρά επεισόδια που είχαν σημειωθεί την 1η Φεβρουαρίου στο γήπεδό της, στα οποία έχασαν τη ζωή τους 74 άτομα. Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, η έδρα της ομάδας, το Στάδιο Πορτ-Σάιντ, θα κλείσει για τρία χρόνια.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι η στρατιωτική αστυνομία πυροβολούσε στον αέρα για να διαλύσει τους εκατοντάδες οπαδούς της ομάδας που είχαν συγκεντρωθεί έξω από την έδρα της Αρχής της Διώρυγας του Σουέζ στο Πορτ Σάιντ.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν αργά το βράδυ της Παρασκευής και συνεχίζονταν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου. «Εκατοντάδες οργισμένοι οπαδοί συγκρούστηκαν με την αστυνομία μετά την ανακοίνωση της απόφασης» είπε ένας μάρτυρας.

Ιατρική πηγή ανέφερε ότι ο νεκρός φέρει τραύμα από πυροβόλο όπλο στην πλάτη. Από τους 18 τραυματίες, οι δύο έχουν τραύματα από σφαίρες.

Για τα αιματηρά επεισόδια του Φεβρουαρίου έχουν παραπεμφθεί σε δίκη 75 άτομα, μεταξύ των οποίων και εννέα αξιωματικοί των υπηρεσιών ασφαλείας του Πορτ Σάιντ.

in.gr