Ένταση δημιουργήθηκε στον Κόλπο του Ομάν, όταν πλοίο που ανήκει στο Ιράν επιχείρησε να καταλάβει δύο τάνκερ, εκ των οποίων το ένα είναι ελληνόκτητο, ενώ κατά τη διάρκεια της επιχείρησης έπεσαν πυροβολισμο.

Πιο αναλυτικά, η πετρελαϊκή εταιρεία Chevron ανέφερε ότι το ένα περιστατικό αφορούσε το Richmond Voyager, ένα πολύ μεγάλο ελληνόκτητο πλοίο μεταφοράς αργού πετρελαίου με σημαία Μπαχαμών, που διαχειρίζεται εκείνη, υποστηρίζοντας ότι το πλήρωμα που επέβαινε σε αυτό, είναι ασφαλές.

Ο εκπρόσωπος του 5ου στόλου του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, Τίμοθι Χόκινς δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες από την αποτροπή της κατάσχεσης, όμως τόνισε πως το επεισόδιο έληξε.

Η βρετανική εταιρεία ναυτιλιακής ασφάλειας Ambrey είπε ότι ένα πολεμικό πλοίο με μια πολυεθνική ομάδα ναυτικού βρισκόταν στην περιοχή εκείνη τη στιγμή και ζήτησε από το ιρανικό ναυτικό να «παύσει την παρενόχληση» ενός από τα εμπορικά πλοία.

Τα δεδομένα παρακολούθησης πλοίων Refinitiv δείχνουν ότι το Richmond Voyager είχε ελλιμενιστεί στο Ras Tannoura στην ανατολική Σαουδική Αραβία πριν από το περιστατικό της Τετάρτης στον Κόλπο του Ομάν.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook