Για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο και τα κοινωνικό-οικονομικά του οφέλη θα μιλήσουν στη διάρκεια ημερίδας στο Ηράκλειο ο Προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Αστυνομικός Διευθυντής Εμμανουήλ Σφακιανάκης και στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η εκδήλωση η οποία διοργανώνεται από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την ΕΛΑΣ  ξεκινάει σε λίγη ώρα,  στις 7 μ.μ στην αίθουσα Ανδρόγεω , υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης - Διαφάνειας του Δήμου Ηρακλείου.

Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση του πολίτη για τη δύναμη του διαδικτύου, καθώς και η ευαισθητοποίησή του, μέσα από τη διαδραστική του συμμετοχή, ως προς τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά την πλοήγηση σε αυτό.

Επίσης έχει σκοπό την προβολή της δραστηριότητας της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία περιλαμβάνει την πρόληψη, την έρευνα και την καταστολή εγκληματικών και αντικοινωνικών συμπεριφορών, που διαπράττονται μέσω του διαδικτύου ή άλλων μέσων ηλεκτρονικής επικοινωνίας. Στην εκδήλωση ο κ. Σφακιανάκης και τα στελέχη της υπηρεσίας του θα αναφερθούν:

• Στα πλεονεκτήματα των νέων τεχνολογιών και στη σωστή χρήση του διαδικτύου.

• Στο επιβλαβές περιεχόμενο - συμπεριφορά στο διαδίκτυο.

• Στα είδη του ηλεκτρονικού εγκλήματος.

• Στην πρόληψη και αντιμετώπιση των ψηφιακών κινδύνων με ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία των ανηλίκων από on - line παράνομο περιεχόμενο και στην προστασία των προσωπικών μας δεδομένων.

• Στα συμπτώματα εξάρτησης των παιδιών από το διαδίκτυο και στα εργαλεία γονικού ελέγχου για τη διαδικτυακή τους προστασία.

• Στη δράση της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καθώς και σε περιστατικά που αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της.

Στο τέλος της ημερίδας θα μοιραστεί εξειδικευμένο έντυπο υλικό και θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όσους απαντήσουν μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής σε ερωτηματολόγια που αφορούν το αντικείμενο της ημερίδας.