(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Μετά τον Αλέξη Τσίπρα που ανέλαβε την ευθύνη της διπλής βαριάς ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 21ης Μαϊου και της 25ης Ιουνίου και αποχώρησε από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, την παραίτησή της υπέβαλε και η Πόπη Τσαπανίδου.

Η δημοσιογράφος Πόπη Τσαπανίδου είχε αναλάβει την εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ από τον Δεκέμβριο του 2022 διαδεχόμενη τον Νάσο Ηλιόπουλο.

Η Πόπη Τσαπανίδου είχε παραιτηθεί από την ημέρα που ανακοίνωσε την παραίτησή του και ο Αλέξης Τσίπρας. Έκτοτε δεν είχε εμφανιστεί και στην Κουμουνδούρου, όμως, ελλείψει προέδρου, δεν υπήρχε και κάποιος για να κάνει την παραίτησή της αποδεκτή.

Την ίδια ημέρα, είχε παραιτηθεί και ολόκληρο το γραφείο Τύπου του Αλέξη Τσίπρα, όμως, κάποιοι συνεχίζουν να «βοηθούν» και στην πρόσφατη Πολιτική Γραμματεία, όπως ο Μπάμπης Παπαδάκης, υποδιευθυντής του γραφείου.

Σημειώνεται ότι την ίδια ημέρα είχε ανακοινώσει την παραίτησή του και ο διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Ανδριόπουλος.

Στην ουσία, οι εξελίξεις θα «τρέξουν» και σε αυτό το θέμα μετά την εκλογή του νέου προέδρου στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η Πόπη Τσαπανίδου ήταν και στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο δεν κατάφερε να εκλεγεί. Είχε αναλάβει τα καθήκοντά της στη θέση του Νάσου Ηλιόπουλου στις 28 Δεκεμβρίου. Τα όργανα του κόμματος θα προχωρήσουν άμεσα στην αντικατάστασή της.

Αποτέλεσε επιλογή του Αλέξη Τσίπρα

Το ζήτημα πριν από τις εφετινές εκλογικές «μάχες» ήταν ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήθελε να προσδώσει αέρα ανανέωσης στη «βιτρίνα» του κόμματος, αλλά και το γεγονός πως ο Νάσος Ηλιόπουλος ήθελε να διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών στην Α’ Αθηνών, επομένως, εκ των πραγμάτων, δεν ήταν δυνατό να παραμείνει στο πόστο του εκπροσώπου Τύπου.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή, ο –τέως, πλέον– Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, είχε ξεκάθαρο στο μυαλό του, τι ακριβώς ήθελε, επιμένοντας στην προοπτική πως ο νέος ή η νέα εκπρόσωπος θα έπρεπε να έχει τρία συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Πρώτον, να είναι γνώριμο πρόσωπο από τον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Δεύτερον, να μην είναι ταυτισμένος με τον κομματικό μηχανισμό· και τρίτον, να είναι γυναίκα. Η πρώτη επιλογή του Αλέξη Τσίπρα ήταν η κυρία Τσαπανίδου, με τον «γάμο» να ανακοινώνεται επισήμως την 28η Δεκεμβρίου 2022.

newsbeast.gr /protothema.gr / cnn.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook