φωτο αρχειου

Τελευταία ενημέρωση 21:25

Μία ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, καθώς ένας 40χρονος πυροσβέστης άφησε την τελευταία του πνοή την ώρα του καθήκοντος.

Ο 55χρονος άνδρας είχε μεταβεί με άλλους πυροσβέστες το απόγευμα της Παρασκευής στη Συμμαχική Οδό για περίπτωση φωτιάς σε ξερά χόρτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης της φωτιάς, ο πυροσβέστης υπέστη ανακοπή καρδιάς και άφησε την τελευταία του πνοή.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέβη άμεσα στο σημείο. Πλήρωμα του ασθενοφόρου έκανε ΚΑΡΠΑ στον 40χρονο για να τον επαναφέρει στη ζωή, όμως οι προσπάθειές τους ήταν μάταιες.

Η ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος

Απογευματινές ώρες σήμερα, Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2023, ο Πυροσβέστης Πενταετούς Υποχρέωσης Παπαμάρκος Θωμάς του Γρηγορίου, ετών 55, μέλος πληρώματος πυροσβεστικού οχήματος του 2ου Π.Σ. Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, έχασε τις αισθήσεις του και διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Για τις συνθήκες και τα αίτια που προκάλεσαν τον θάνατό του θα διενεργηθεί προανάκριση και Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook