Συγκεκριμένα, πληροφορίες αναφέρουν πως έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη (11/7) το πρωί ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή μόνο κυβερνητικών παραγόντων, ώστε να ληφθούν σχετικά μέτρα εν όψει της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου.

Στη σύσκεψη, σύμφωνα με τις πληροφορίες του iefimerida.gr, θα λάβουν μέρος οι τρεις στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, Άκης Σκέρτσος, Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος, ενώ θα δώσουν το «παρών», επίσης, οι καθ’ ύλην αρμόδιοι υπουργοί Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, και Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, καθώς και υφυπουργοί και γενικοί γραμματείς που σχετίζονται με το αντικείμενο. Στο Μαξίμου θα κληθούν αργότερα το απόγευμα σε νέα σύσκεψη και εκπρόσωποι των ακτοπλόων, για να βρεθεί λύση στο ζήτημα της αισχροκέρδειας στους ναύλους των πλοίων.

Μαρινάκης για ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Παρακολουθούμε το ζήτημα, έρχονται άμεσες παρεμβάσεις
Την παρέμβαση της κυβέρνησης απέναντι στο ζήτημα είχε ουσιαστικά προαναγγείλει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος ανέφερε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών:

«Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι δεν αφήνει κανένα ζήτημα στην τύχη του. Με άμεσες παρεμβάσεις όπως στο θέμα της ενέργειας. Το παρακολουθούμε το ζήτημα αυτό και θα ενημερωθείτε άμεσα για νεότερα από την κυβέρνηση», ανέφερε ο Παύλος Μαρινάκης.

Σκέρτσος: Είμαστε απέναντι σε οποιαδήποτε αδικαιολόγητη αύξηση τιμών
Την ίδια ώρα, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, μιλώντας στον Real FM, προανήγγειλε σύσκεψη με αντικείμενο τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, η οποία, όπως είπε, θα γίνει με τη συμμετοχή του υπουργείου Ναυτιλίας και των εκπροσώπων της ναυτιλίας, και θα έχει στόχο «να εξετάσουμε τι ακριβώς συμβαίνει με τις ακτοπλοϊκές τιμές και τα εισιτήρια».

Όπως τόνισε ο ίδιος: «Προφανώς, εκεί βλέπουμε ότι υπάρχουν περιπτώσεις που καταγράφονται κάποιες σημαντικές αυξήσεις. Εδώ πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ’ όψιν ότι οι τιμές των καυσίμων έχουν πέσει. Πρέπει να δοθούν κάποιες εξηγήσεις από την ακτοπλοϊκή αγορά, γιατί υπάρχουν αυξήσεις», ενώ πρόσθεσε ότι «είμαστε απέναντι σε οποιαδήποτε αδικαιολόγητη αύξηση τιμών» και «όταν παρατηρούνται υπερβάσεις, θα υπάρχουν και πρόστιμα».

Απλησίαστες οι τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια -Αγγίζουν και τα 1.000 ευρώ για μία οικογένεια
Όπως ανέδειξε το iefimerida, οι τιμές στα ακτοπλοϊκά είναι απλησίαστες, παρά τη σημαντική μείωση των διεθνών τιμών των καυσίμων, με τις εταιρείες να μην κόβουν ούτε… ευρώ από τις περσινές τιμές, διατηρώντας τα μεταφορικά κόστη για τους επιβάτες στα ύψη. Έτσι, για κάθε άτομο θα πρέπει να υπολογίζονται πάνω από 100 ευρώ για ακτοπλοϊκό εισιτήριο με επιστροφή (χωρίς όχημα!), ενώ για οικογένειες με παιδιά και ΙΧ το κόστος εκτοξεύεται σε δυσθεώρητα επίπεδα, πλησιάζοντας, σε περιπτώσεις πιο μακρινών προορισμών, ακόμη και τα 1.000 ευρώ.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook