Μάλιστα όταν πήρε τον λόγο μετά την εισαγωγική τοποθέτηση του δημάρχου, αναφέρθηκε στην τοποθέτηση του δημάρχου για μικρές φασιστικές αντιδράσεις στην πορεία ΛΟΑΤΚΙ στα Χανιά προ ημερών (τις οποίες και καταδίκασε ο δήμαρχος) τονίζοντας ότι “ο δήμαρχος άργησε να τις καταδικάσει”. Στην απάντηση του δημάρχου ότι “περίμενα το ΔΣ για να γίνει”, ο κ. Αρχοντάκης ανταπάντησε ότι “σε άλλες περιπτώσεις είστε γρήγορος, όπως στο Facebook. Τώρα μας λες ότι περίμενες το ΔΣ. Είσαι πρώτος να ανεβάζεις στο Facebook. Εξάλλου θεωρείτε πιο σημαντικό το Facebook, ενημερώνετε πιο πολύ εκεί.”.

“Nα βγαίνω και να καταδικάζω τα αυτονόητα; Δεν ήταν σώφρον πολιτικά αυτό που κάνατε κ. Αρχοντάκη. Δεν χρειάζεται να αποδείξω τη φιλοπατρία μου σε κάτι φασίστες σαν αυτούς που πήγαν να μπλοκάρουν την πορεία.”, απάντησε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Χανίων.

Επίσης, ο κ. Αρχοντάκης επεσήμανε και άφησε αιχμή ότι ο δήμαρχος δεν κάλεσε τους επικεφαλής των παρατάξεων στη σημερινή παρουσίαση του τελικού σχεδίου ΣΒΑΚ, ενώ παρουσιάστηκαν από τη δημοτική αρχή στην τελική φάση ΣΒΑΚ περιφερειακά πάρκινγκ που δεν υπάρχουν (Άγιος Λουκάς, Κλαδισός). “Πρέπει να το ξεκαθαρίσετε κ. δήμαρχε, ότι αυτά τα πάρκινγκ δεν υπάρχουν!. Δεν βρίσκετε καν εναλλακτικές λύσεις. Πρέπει να δημιουργηθούν κεντρικά πάρκινγκ. Ένας σχεδιασμός που καλώς ξεκίνησε επί δημαρχίας Βάμβουκα, τώρα υλοποιείται με άσχημο τρόπο. Δεν υπάρχει σχεδιασμός για περισσότερες θέσεις στάθμευσης”, τόνισε ο κ. Αρχοντάκης.

Τέλος άσκησε κριτική, ότι δεν υπάρχουν διαγραμμήσεις επαρκείς στα Χανιά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook