Πρόγραμμα βελτίωσης της λειτουργικής της αποτελεσματικότητας σχεδιάζει η COSMOTE, με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, τη διατήρηση της ευελιξίας και τη διασφάλιση της βιώσιμης ανάπτυξης της εταιρείας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη διακοπή δραστηριοτήτων, καθώς και την αναδιοργάνωση λειτουργιών για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητάς τους, οδηγώντας στην κατάργηση περιορισμένου αριθμού θέσεων εργασίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία έχει φροντίσει ώστε η λύση της συνεργασίας να γίνει με τους καλύτερους δυνατούς όρους για τους εργαζόμενους που θα αποχωρήσουν. Το προσφερόμενο πακέτο αποχώρησης είναι από τα υψηλότερα στην αγορά και ισοδυναμεί με αποδοχές από ένα έως τρία έτη, αφορά δε περίπου 120 από τους 2.354 εργαζομένους της Cosmote στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα λαμβάνει υπόψη, μεταξύ άλλων, την ηλικία, την προϋπηρεσία, καθώς και την οικογενειακή κατάσταση του εργαζόμενου, ενώ επιπλέον διατηρεί, για εύλογο χρονικό διάστημα, συγκεκριμένες παροχές, όπως ατομική και οικογενειακή ασφάλιση υγείας και νοσοκομειακής περίθαλψης, κάλυψη δαπάνης φύλαξης τέκνων, κ.α.

Οι ενέργειες αυτές είναι απαραίτητες, προκειμένου να διασφαλισθεί η υγιής πορεία της εταιρείας σε μια περίοδο που η παρατεταμένη ύφεση, ο ισχυρός ανταγωνισμός και το ρυθμιστικό περιβάλλον έχουν προκαλέσει δραματική συρρίκνωση του κλάδου της κινητής τηλεφωνίας.

Ήδη από το 2010 η εταιρεία έχει προχωρήσει σε σειρά στοχευμένων ενεργειών, μειώνοντας δραστικά τις δαπάνες της σε όλους τους τομείς, δημιουργώντας αποτελεσματικότερες οργανωτικές δομές, αναπτύσσοντας νέα συστήματα και αυτοματοποιήσεις, αναβαθμίζοντας εταιρικές πολιτικές και διαδικασίες, με στόχο τη διατήρηση υπηρεσιών υψηλού επιπέδου προς τους πελάτες της”, αναφέρει χαρακτηριστικά η Cosmote.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook