Τα Σεϊτάν Λιμάνια (γνωστά και ως Σεϊτάν Λιμάνι) είναι μια απομακρυσμένη παραλία που βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της χερσονήσου του Ακρωτηρίου, κοντά στην υπέροχη πόλη των Χανίων.

Στην πραγματικότητα δεν είναι μια παραλία όπως αυτές που έχουμε συνηθίσει. Είναι ένα στενό κανάλι ανάμεσα σε ψηλούς βράχους, με λευκή άμμο και βότσαλο και φυσικά με διάφανα καταγάλανα νερά.

To μονοπάτι για να φτάσεις στην παραλία είναι απότομο και δύσβατο, ωστόσο το τοπίο που αντικρύζει κανείς μόλις φτάσει κοντά στη θάλασσα είναι ειδυλλιακό. Τα διάφανα νερά, οι απότομοι βράχοι, το απέραντο γαλάζιο που απλώνεται μπροστά, μαζί με την απομόνωσή του από πολυσύχναστες περιοχές, το καθιστούν ένα εξαιρετικό μέρος που ήταν γνωστό μόνο στους ντόπιους πριν από μια δεκαετία.

Ο λόγος που ήταν γνωστό μόνο στους ντόπιους, είναι το γεγονός ότι ο δρόμος που οδηγεί στην παραλία κατασκευάστηκε πρόσφατα. Το όνομα Σεϊτάν Λιμάνια είναι τουρκικής προέλευσης, από την περίοδο της Τουρκοκρατίας στο νησί και σημαίνει διαβολικό (Διαβολικά/Καταραμένα Λιμάνια), χαρακτηρισμός που οφείλεται στον κίνδυνο κυμάτων στην περιοχή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook