Κοντά σε σπίτια συνεχίζει να μαίνεται η μεγάλη φωτιά στον Κουβαρά Αττικής, η οποία σύμφωνα με τον Δήμαρχο Σαρωνικού ξεκίνησε από πυλώνα της ΔΕΗ και πέρασε το Πάνειο Όρος απομακρυνόμενη από τους οικισμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν λίγο δόθηκε εντολή για εκκένωση της περιοχής Πέτας Κουβαρά προς Κερατέα, ενώ έχει ήδη εκκενωθεί η Μονής Ιεράς Σκέπης και Αγίας Κυριακής όπως και ο οικισμός Χελώνι. Παράλληλα, έχουν ενισχυθεί οι δυναμείς της Πυροσβεστικής καθώς αυτή την ώρα επιχειρούν 55 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρων, 20 οχήματα. Μαζί τους είναι 31 Ρουμάνοι με 5 οχήματα, εθελοντές, έξι αεροσκάφη, 4 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα είναι συντονιστικό.

Σύμφωνα με τον πρώην δήμαρχο του Δήμου Σαρωνικού που μίλησε στο ΣΚΑΪ, «καίγεται η βορεινή πλευρά από το Πάνειο Όρος, αλλά ακόμα η φωτιά δεν έχει φτάσει από τη νότια πλευρά που βλέπει προς το Λαγονήσι. Η ατμόσφαιρα είναι αποκαρδιωτική».

Η Λεωφόρος Λαυρίου στη λωρίδα με κατεύθυνση προς Λαύριο είναι κλειστή από το ύψος της 2ης εισόδου των Καλυβίων καθώς και η διαδημοτική οδός Καλυβίων – Κερατέας.

Δείτε πώς φαίνεται η φωτιά από το Λαγονήσι:

Λίγο πριν τις 14:00, εστάλη μήνυμα από το 112 για την εκκένωση της περιοχής Πέτα προς Κερατέα:

Δείτε εικόνες από το μέτωπο της φωτιάς


H ανακοίνωση του Δήμου Σαρωνικού: «Πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη εδώ και λίγη ώρα στη Λεωφόρο Λαυρίου πριν από την 1η είσοδο για Πέτα. Η Λεωφόρος Λαυρίου στη λωρίδα με κατεύθυνση προς Λαύριο είναι κλειστή από το ύψος της 2ης εισόδου των Καλυβίων καθώς και η διαδημοτική οδός Καλυβίων – Κερατέας. Παρακαλούνται οι πολίτες να παραμείνουν μακριά από τη φωτιά και να συνεργάζονται με τις αρχές.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη, θα υπάρξει νεώτερη ανακοίνωση».

Μιλώντας στο protothema.gr ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου δήλωσε πως η πυρκαγιά φέρεται να ξεκίνησε από πυλώνα της ΔΕΗ. «Δυστυχώς έχουμε θέμα με την φωτιά και μάλιστα μεγάλο. Από ενημέρωση που έχω από πυλώνα της ΔΕΗ ξεκίνησε χωρίς να είμαι σίγουρος. Φυσάει κιόλας με αποτέλεσμα να μην ξέρουμε πως θα εξελιχθεί η φωτιά. Δεν κινδυνεύει οικισμός αυτή την στιγμή. Το 112 βγήκε για προληπτικούς λόγους», δήλωσε.

Δείτε βίντεο από το σημείο της φωτιάς:

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook