Μία πολύ ενδιαφέρουσα δράση πολιτισμού πραγματοποιείται στον Αποκόρωνα, με θέμα την εκμάθηση κρητικών χορών με συνοδεία ζωντανής μουσικής από τους Κουρκουνάκη Κώστα και Μαθιό Κουκλάκη. Στην πλατεία του χωριού, από τις 20:00 έως τις 22:30, με ελεύθερη είσοδο για όποιον επιθυμεί να συμμετάσχει.

Η διοργάνωση γίνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ντουλιανά Κρήτη -Douliana Crete και Εσμιγιά ΚοινΣΕπ

Υπευθυνος διδασκαλίας Γιάννης Μεγαλακάκης

Συμφωνα με τον χοροδιδάσκαλο Γιάννη Μεγαλακάκη:

“Η μεθοδολογία μας στα σεμινάρια έχει στόχο την ουσιαστική προσέγγιση της έννοιας της παράδοσης
σε πολλές πτυχές της. Στον χορό πρώτα από όλα, την φιλοσοφία του κρητικού χορού, την μουσική, τον στίχο, τους καλλιτέχνες, την ιστορία και πολλά άλλα.

Διδάσκουμε χορούς που καλύπτουν γεωγραφικά ολόκληρη την Κρήτη, πολλές παραλλαγές τους, φιγούρες και αυτοσχεδιασμούς αλλά και τον τρόπο δημιουργίας των αυτοσχεδιασμών.

Δίνουμε στον μαθητή μία κατεύθυνση η οποία θα τον βοηθήσει να κατανοήσει την ουσία της έκφρασης του κρητικού χορού και της μουσικής και ανάλογα το ταλέντο και την προσωπική του προσπάθεια θα εξελιχθεί.

Η μεθοδολογία μας στα σεμινάρια έχει στόχο την ουσιαστική προσέγγιση της έννοιας της παράδοσης σε πολλές πτυχές της.

Στον χορό πρώτα από όλα, την φιλοσοφία του κρητικού χορού, την μουσική, τον στίχο, τους καλλιτέχνες, την ιστορία και πολλά άλλα.

Στο σεμινάριο ο χορευτής, θα καταλάβει καταρχήν τον λόγο που εμείς ασχολούμαστε με τόσο πάθος με την κρητική χορευτική έκφραση, θα διδαχθεί χορούς οι οποίοι έχουν προκύψει μετά από επιτόπια καταγραφή και έρευνα.

Άρα θα έρθει σε επαφή με την αλήθεια και την ουσία που κρύβουν οι κρητικοί χοροί.

Οι υποψήφιοι προς εκπαίδευση μπορεί να είναι:

Άτομα κάθε ηλικίας και χορευτικού επιπέδου κρητικών χορών, αλλά και με γνώσεις (σε ερασιτεχνικό ή επαγγελματικό επίπεδο) σε άλλα είδη χορού.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook