Στην κορύφωση της δεύτερης φάσης του καύσωνα την Κυριακή 23/7, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr οι μέγιστες τιμές θερμοκρασίας ξεπέρασαν σε πολλές περιοχές τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή 23/07/2023, το Εθνικό Αστεροσκοπείο κατέγραψε και στην Κρήτη θερμοκρασίες που ξεπέρασαν αρκετά τους 40 βαθμούς.

Οι 8 υψηλότερες τιμές θερμοκρασίας που κατέγραψαν οι σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr στο νησί δίνονται στον πίνακα που ακολουθεί.

Η μεγαλύτερη τιμή, 44.3 βαθμοί, καταγράφηκε στο Πετροκεφάλι Μοιρών. Η Παλαιόχωρα Χανίων ακολουθεί με πολύ μικρή διαφορά, ξεπερνώντας τις ημερήσιες προγνώσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου που έκανε λόγο για θερμοκρασίες μέχρι 41 βαθμούς Κελισίου.

Σημειώθηκαν θερμοκρασίες άνω των 40 σε 180 περιοχές της Ελλάδας

Όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα 180 μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν μέγιστες άνω των 40 βαθμών Κελσίου, ενώ σε 87 από αυτούς η μέγιστη θερμοκρασία ξεπέρασε τους 42 βαθμούς Κελσίου. Η απολύτως μέγιστη θερμοκρασία σημειώθηκε στο Γύθειο και ήταν ίση με 46.4 βαθμούς Κελσίου.

Η καταγραφή αυτή αποτελεί και την μεγαλύτερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ιστορικά στο δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Μeteo.gr από το 2006. Το προηγούμενο ρεκόρ σημειώθηκε στην Μακρακώμη Φθιώτιδας στις 2 Αυγούστου του 2021 με τιμή 46.3 βαθμούς Κελσίου.

ikona

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook