(ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ/EUROKINISSI)

Μια σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε η τομεακή επιτροπή Ηρακλείου του ΚΚΕ μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε ο υπουργός εργασίας Άδωνης Γεωργιάδης στον ΕΦΚΑ Ηρακλείου. Μέσα στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων κατηγορούν τον υπουργό ότι « κάνει την «πάπια» και οι απαντήσεις που έδωσε στους εργαζόμενους που διαμαρτύρονταν την ίδια ώρα έξω από τον ΕΦΚΑ ήταν ότι «δεν ξέρει τίποτα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε το ΚΚΕ:

Τελικά αναρωτιόμαστε ξέρει ο κ. Άδωνις τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εργαζόμενος λαός της Κρήτης ή δεν τα ξέρει;

Μάλλον κάνει την «πάπια», αφού οι απαντήσεις που έδωσε στους εργαζόμενους που διαμαρτύρονταν την ίδια ώρα έξω από τον ΕΦΚΑ ήταν ότι «δεν ξέρει τίποτα».

Δεν γίνεται να μη γνωρίζει ότι οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ είναι σήμερα μόλις 45 και κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να εξυπηρετήσουν τους ασφαλισμένους. Με ένα εκατομμύριο ασφαλισμένων να έχουν εκκρεμότητες με τον ΕΦΚΑ.

Ότι η επιθεώρηση εργασίας λειτουργεί με μόλις 4 εργαζόμενους, την ίδια στιγμή που στα ξενοδοχεία αλλά και σε άλλους εργασιακούς χώρους της Κρήτης τα εργατικά ατυχήματα γίνονται το ένα μετά το άλλο. Σε συνθήκες καύσωνα και εντατικοποίησης οι εργαζόμενοι λιποθυμούν ο ένας μετά τον άλλον, χωρίς να τηρούνται τα μέτρα προστασίας. Ας περάσει μια βόλτα από τα ξενοδοχεία, τα γιαπιά και το αεροδρόμιο του Ηρακλείου για να δει από κοντά τις άθλιες συνθήκες εργασίας. Όπου οι εργαζόμενοι δουλεύουν από ήλιο σε ήλιο για ένα κομμάτι ψωμί.

Η ίδια η κυβέρνηση της ΝΔ που συμμετέχει και ο ίδιος ως υπουργός εργασίας, είναι αυτή που πήρε την σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ κι ολοκλήρωσε το έγκλημα στο όνομα της βιωσιμότητας των ασφαλιστικών ταμείων, με την ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων παραδίνοντας εκατομμύρια αποθεματικών στις τράπεζες. Η ίδια η κυβέρνηση της ΝΔ είναι αυτή που συνέχισε την εφαρμογή του αντιασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που μείωσε συντάξεις και αύξησε τα όρια συνταξιοδότησης στα 67. Ενώ σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει το έγκλημα αυξάνοντας τα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης μέχρι τα 74.

Δεν θα συνηθίσουμε αυτήν την κατάσταση. Δεν θα θυσιάζουμε τις ζωές μας για τα κέρδη τους. Καλούμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία, όλο το λαό του Ηρακλείου και της Κρήτης συνολικά να αντισταθούν απέναντι σε όλα αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα, να σηκώσουν ανάστημα με την οργάνωσή τους στα σωματεία τους. Να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου και στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές τον Οκτώβρη και να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και σε Περιφέρεια και σε Δήμους. Τη μόνη γνήσια λαϊκή-μαχητική αντιπολίτευση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook