Μια ακόμα περίπτωση γυναίκας που καταγγέλλει τον σύζυγό της για ενδοοικογενειακή βία έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Πρόκειται για μια μητέρα δυο ανήλικων κοριτσιών, 6 και 9 ετών, η οποία ενώ ζούσε σε δήμο του νομού Χανίων με την οικογένειά της, αποφάσισε να πάρει τα παιδιά της και να μετοικήσει στο Ρέθυμνο υποβάλλοντας αίτηση λήψεως ασφαλιστικών μέτρων προσβολής προσωπικότητας, επιμέλειας και διατροφής ανήλικου τέκνου.

Σύμφωνα με όσα πάντα καταγγέλλει η ίδια η 44χρονη γυναίκα στην αίτησή της, ο σύζυγός της παρουσίαζε επανειλημμένως εκρηκτικά ξεσπάσματα και βίαιη συμπεριφορά τα προηγούμενα χρόνια, απέναντι σε εκείνη αλλά ακόμα και απέναντι στα παιδιά τους, όπως τουλάχιστον η ίδια ισχυρίζεται. Παρά το κλίμα επιθετικής και απειλητικής συμπεριφοράς που περιγράφει, η 44χρονη δεν είχε προχωρήσει όλα αυτά τα χρόνια σε καταγγελία στην αστυνομία παρόλα αυτά υποστηρίζει ότι έχει αποδείξεις για τα λεγόμενά της.

Όταν αποφάσισε να βάλει ένα τέλος στην κόλαση που η ίδια ισχυρίζεται ότι ζούσε, κατήγγειλε όλα αυτά τα περιστατικά βίας που φέρεται να είχε βιώσει στο πλάι του 39χρονου συζύγου της, στο τμήμα ενδοοικογενειακής βίας όπως καταγράφεται και στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε εν συνεχεία, μετακομίζοντας μαζί με τα παιδιά της στο Ρέθυμνο όπου ζει και εργάζεται.

Ήδη με βάση την απόφαση της προσωρινής διαταγής της ανατέθηκε η αποκλειστική επιμέλεια των τέκνων της.

Δυστυχώς και ενώ υπάρχει σχετική ενημέρωση για την προστασία των γυναικών, παρατηρείται έξαρση της γυναικείας κακοποίησης και εύλογα αναρωτιέται κάνεις τι φταίει. Σίγουρα ο φόβος αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα και δεν καταγγέλλονται ανάλογα περιστατικά, η ελλιπής υποστήριξη συμβάλει επίσης προς την ίδια κατεύθυνση, ενώ ένα μεγάλο πρόβλημα είναι η “σιωπή των τοπικών κοινωνιών”. Υπενθυμίζουμε ότι υπάρχει η γραμμή επικοινωνίας με αριθμό το 15900, για την υποστήριξη και για τις καταγγελίες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook