Επαρκή χαρακτήρισε την απόφαση του Eurogroup για την ενίσχυση του μηχανισμού διάσωσης της Ευρωζώνης ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Olli Rehn ώστε οι χώρες εκτός Ευρωζώνης και το G20 να πειστούν για τη δέσμευση περισσότερων χρημάτων μέσω του ΔΝΤ στο τείχος προστασίας της περιοχής. 

«Πιστεύω πως η απόφαση θα ανοίξει το δρόμο για την ενίσχυση των πόρων του ΔΝΤ, δήλωσε ο Rehn σε δημοσιογράφους στην Κοπεγχάγη.

Από τη μεριά του ο Jorg Asmussen της ΕΚΤ επισήμανε πως η κεντρική τράπεζα είναι ικανοποιημένη με τη ‘σημαντική’ απόφαση των υπουργών Οικονομικών.

Οι Ευρωπαίοι μπορούν να ταξιδέψουν τον επόμενο μήνα στην Ουάσιγκτον για τη συνεδρίαση του ΔΝΤ έχοντας κάνει τη δουλειά που πρέπει και με την προσδοκία πως το τείχος προστασίας της Ευρωζώνης μπορεί να συμπληρωθεί με πόρους του ΔΝΤ, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Asmussen. Ωστόσο, προειδοποίησε πως κανένα τείχος προστασίας, ανεξαρτήτου μεγέθους, δεν μπορεί να αντικαταστήσει τις μεταρρυθμίσεις από τα κράτη μέλη.

Ανάλογη ήταν και η θέση του επικεφαλής του Eurogroup, Jean-Claude Juncker, ο οποίος σημείωσε πως η συμφωνία θα στείλει ένα ισχυρό σινιάλο στο ΔΝΤ. «Το ΔΝΤ αντέδρασε με πολύ θετικό τρόπο το απόγευμα,» ανάφερε ο Juncker.

 

capital.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook