Εξελίξεις στην πολύκροτη και με πολλά επεισόδια υπόθεση της δολοφονίας της Έφης Τσιχλάκη δίδεται με την κίνηση του καταδικασθέντος τον Μάιο του 2022 συζύγου της από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων, ο οποίος κατέθεσε αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο, επιμένοντας μάλιστα για την αθωότητα του.

Και όλα αυτά ενώ το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για τον θάνατο της 47χρονης Έφης Τσιχλάκη στο Κολυμπάρι το 2016 για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, με ψήφους 5 υπέρ και 2 κατά και ενώ ταυτόχρονα, το Δικαστήριο έκανε αποδεκτό το αίτημα για να συνυπολογισθεί για τον καθορισμό της ποινής, το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης του συμβάντος καλής συμπεριφοράς, καταδικάζοντάς τον, εν τέλει, σε φυλάκιση 8 ετών, από την οποία αφαιρούνται οι 17 μήνες της προφυλάκισης πριν την πρώτη εκδίκαση της υπόθεσης.

Όπως μάλιστα αναφέρει ξάδερφος του θύματος και δικηγόρος, “είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του, η οικογένεια μας το σέβεται απολύτως. Ωστόσο ο καταδικασθείς που εκτίει την ποινή του σε αγροτικές φυλακές στα Χανιά και θα ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΊ σε λίγο καιρό (σε κάποιους μήνες απ’ ότι μαθαίνω) απευθύνεται στο ανώτατο δικαστήριο της χώρας για να αποδείξει τι;”.

Και συνεχίζει: “η Έφη Τσιχλάκη έπεσε θύμα μιας σοκαριστικής, λόγω αγριότητας, δολοφονίας, μια γυναικοκτονία που θα μείνει στην ιστορία της Ελλάδας ως μελανή σελίδα αλλά ο καταδικασμένος για το φόνο, δεν φτάνει που έλαβε ποινή χάδι αλλά επιμένει και στον εμπαιγμό! Πρόκειται ξεκάθαρα για θράσος και κοροϊδία και μάλιστα από κάποιον ο οποίος σε λίγο καιρό θα είναι ΕΛΕΎΘΕΡΟΣ! Με το ελαφρυντικό του μετέπειτα σύννομου βίου ενώ συνέχιζε να αρνείται και να καλύπτει τον βίαιο φόνο!”

Η πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας της Έφης Τσιχλάκη σε περιοχή του δήμου Πλατανιά φαίνεται ότι θα έχει νέα επεισόδια και δεν “κρίθηκε” στο Εφετείο τον περασμένο Μάιο.

Υπενθυμίζεται Εισαγγελία του Αρείου Πάγου θορυβήθηκε από τη χαμηλή ποινή που επιβλήθηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων στον σύζυγό της πριν από 10 περίπου μήνες και άσκησε τον Μάρτιο του 2023, αίτηση αναίρεσης κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Κρήτης όσον αφορά την ποινή του συζύγου της Έφης Τσιχλάκη που εν τέλει, καταδικάστηκε για τη δολοφονία της.

Η αίτηση αυτή εξετπάζεται από τον Άρειο Πάγο και αν γίνει δεκτή, θα εκδικαστεί στο μεικτό ορκωτό Εφετείο Χανίων μόνο όμως, σε ό,τι αφορά το κομμάτι του ελαφρυντικού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook