Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αναμένεται να αναπτυχθούν στο κατοχικό καθεστώς στην Κύπρο, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την αντίδραση των Τουρκοκυπρίων για την οικονομική κατάσταση στα κατεχόμενα, στο συλλαλητήριο που θα γίνει αύριο στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Το λεγόμενο αρχηγείο αστυνομίας έχει αναστείλει όλες τις άδειες των μελών της για αντιμετώπιση της κατάστασης. Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο, οι λεγόμενες αρχές του ψευδοκράτους δεν θα επιτρέψουν «προβοκατόρικες» ενέργειες, διαμηνύοντας ότι όσοι τις επιχειρήσουν θα συλληφθούν.

Οι κατοχικές αρχές είχαν χαρακτηρίσει «προβοκατόρικη» την εμφάνιση πανό με τη σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην πρώτη εκδήλωση στις 26 περασμένου Ιανουαρίου.

Η εφημερίδα «Χαμπερντάρ» γράφει ότι η ψευδοαστυνομία έθεσε υπό παρακολούθηση όλες τις διαφημιστικές εταιρείες που έχουν την δυνατότητα εκτύπωσης πανό, προκειμένου να πληροφορηθεί το περιεχόμενό τους.

Ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Φερντί Σογιέρ δήλωσε ότι το συλλαλητήριο δεν στρέφεται κατά της Τουρκίας και ότι δεν θα επιτραπούν προβοκατόρικες ενέργειες.