Το αλκοόλ ρέει άφθονο τους καλοκαιρινούς μήνες, παράλληλα με την ανεμελιά και το ξεσάλωμα των διακοπών.

Είναι όμως οι καταστάσεις τέτοιες μαζί με την επικινδυνότητα των Ελληνικών επαρχιακών δρόμων, που εφόσον επιλέξουμε να κρατάμε τιμόνι στις διακοπές μας, πρέπει να αφήσουμε την όποια ανεμελιά στην άκρη.

Γιατί όσο και η οδήγηση είναι ευχάριστη για πολλούς, δεν μπορεί να είναι… ανέμελη και με τη συνοδεία αλκοόλ.

Κάπως έτσι… ανέμελα κινήθηκε ο οδηγός του πάλαι ποτέ Seat Leon στον παραλιακό δρόμο της Ακράτας, και βρέθηκε στην κυριολεξία με τα μούτρα μέσα στην παραλία και το αυτοκίνητο του να κάνει κατακόρυφο.

Το γεγονός αυτό συνέβη το απόγευμα του Σαββάτου, που η παραλία είχε κόσμο. Είναι ευτύχημα δηλαδή που δεν υπήρξε τραυματισμός…

Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών στην Ελλάδα, η αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων είναι τρομακτική. Οι αιτίες διαφέρουν: Πέρα της ανεμελιάς και του αλκοόλ, η υπερβολική ταχύτητα, η κακή συντήρηση των οχημάτων, αλλά και η άμεση επίδραση της υψηλής θερμοκρασίας στην οδηγική συμπεριφορά…

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, οι νεότεροι οδηγοί εμφανίζουν τα υψηλότερα ποσοστά εμπλοκής σε τροχαία ατυχήματα. Ειδικότερα, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, τα τροχαία ατυχήματα στην Ελλάδα αυξάνονται κατά περίπου 20%.

newsauto.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook