Τελευταία ενημέρωση 7/8 – 10:47

Ο Γιώργος Κουκλάκης, “έφυγε” ξαφνικά το απόγευμα του Σαββάτου, αφήνοντας πίσω τρία παιδιά, μία μεγάλη οικογένεια και τη σημαντική θέση του στην τοπική αυτοδιοίκηση και τα κοινά της πόλης.

Ο Γιώργος Κουκλάκης, είχε διατελέσει αντιδήμαρχος του Δήμου Χανίων, πρόεδρος της Δημοτικής επιχείρησης ΚΥΔΩΝ και του Δημοτικού Γηροκομείου, και αντιπρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης, ενώ τον τελευταίο καιρό διατελούσε πρόεδρος του Ιδρύματος Χρονίων Παθήσεων, του Νομού Χανίων.

Παράλληλα, ήταν πατέρας δύο παιδιών ενώ πολύ πρόσφατα είχε παντρέψει και την κόρη του.

Συλλυπητήρια μηνύματα

Βουλευτής Χανίων της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη

Βουλευτής Χανίων της ΝΔ, Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης

«Ο Γιώργος Κουκλάκης, που τόσο ξαφνικά χάθηκε από κοντά μας, ήταν ένας άνθρωπος ξεχωριστός.  Πολύτιμος για τους φίλους του, ειδικά για εμάς τους νεότερους, δοτικός προς τους συνανθρώπους του. Υπηρέτησε με συνέπεια, αξιοπρέπεια  και υψηλό αίσθημα  ευθύνης το δημόσιο βίο των Χανίων. Τον αποχαιρετώ με βαθιά θλίψη έχοντας στη σκέψη μου την οικογένειά του, στην οποία εκφράζω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νικόλαος Καλογερής

«Βαθύτατη θλίψη μάς προκαλεί η ξαφνική απώλεια του συμπολίτη μας Γιώργου Κουκλάκη,
ενός ανθρώπου που υπηρέτησε τον τόπο μας, μέσα από θέσεις ευθύνης στην αυτοδιοίκηση
και στους κοινωνικούς φορείς των Χανίων, με σεμνότητα και νηφαλιότητα. Εκφράζουμε τα
θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του».

Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης

«Η ξαφνική απώλεια του Γιώργου Κουκλάκη, γέμισε με θλίψη την τοπική κοινωνία των Χανίων. Ο Γιώργος ήταν ένας ακούραστος εργάτης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την οποία τίμησε με την ευσυνειδησία του, το ενδιαφέρον του και την ειλικρινή διάθεσή του για προσφορά, από όλες τις θέσεις που υπηρέτησε, ως αντιδήμαρχος Δήμου Χανίων, ως πρόεδρος του Δημοτικού Γηροκομείου, της Δημοτικής Πινακοθήκης, της Δημοτικής Επιχείρησης “ΚΥΔΩΝ” και ως Πρόεδρος του Ιδρύματος Χρονίων Παθήσεων Χανίων.

Ως συνάδελφος τραπεζικός υπάλληλος, είχαμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε πολλές φορές ως μέλη και οι δυο της ΟΤΟΕ, όπου κι εκεί η συνεισφορά του ήταν πάντα ουσιαστική κι αποτελεσματική. Ο Γιώργος όμως πάνω απ΄όλα ήταν ένας ευγενής άνθρωπος, με ήθος και αξίες, ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους εμάς που είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια, στην οικογένειά του και στους οικείους του καθώς και στην αυτοδιοικητική οικογένεια του Δήμου Χανίων»

Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης

«Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε τη ξαφνική απώλεια του Γεώργιου Κουκλάκη με καταγωγή από τον Κεφαλά του Δήμου Αποκορώνου. Η πολυετής ενασχόληση του με τα κοινά των Χανίων,υπήρξε παράδειγμα για όλους εμάς… Με σεβασμό, ήθος, καλοσύνη και υψηλό αίσθημα ευθύνης υπηρέτησε τον τόπο μας και τους ανθρώπους του.

Είχε διατελέσει επί σειρά ετών αντιδήμαρχος Χανίων, πρόεδρος του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων, πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης ΚΥΔΩΝ, αντιπρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης, ενώ τα τελευταία  χρόνια ήταν Αντιπρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του. Ευχαριστούμε για την άοκνη συνεισφορά του και ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι  συνεχιστές της ανιδιοτελούς προσφοράς στα κοινά.»

Πρόεδρος ΔΕΕΠ Χανίων, Γιώργος Μαρκουλάκης

Συντετριμμένοι πληροφορηθήκαμε, την είδηση του ξαφνικού θανάτου του αγαπητού σε όλους μας, Γιώργου Κουκλάκη. Ο Γιώργος Κουκλάκης ήταν πάντα μπροστάρης στους αγώνες της παράταξης, άνθρωπος της προσφοράς, και πολύ αγαπητός στην κοινωνία των Χανίων. Του άρεσε να προσφέρει και να βοηθάει τους συνανθρώπους του που είχαν ανάγκη και αυτό το κατάφερνε από όλες τις θέσεις που είχε αναλάβει στο πλούσιο βιογραφικό του.

Είχε διατελέσει για πολλά χρόνια αντιδήμαρχος Χανίων, πρόεδρος του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων, πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης ΚΥΔΩΝ, αντιπρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης, ενώ τα τελευταία  χρόνια ήταν Αντιπρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης. Ο Γιώργος Κουκλάκης θα μείνει πάντα στις καρδιές μας και στην μνήμη μας, για την αγωνιστικότητα του, την καλοσύνη του, την ανιδιοτελή προσφορά του προς τον συνάνθρωπο και την αγάπη του για τον τόπο του.

Ο Πρόεδρος και όλα τα μέλη της Δ.Ε.Ε.Π. Χανίων, εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας στην αγαπημένη του σύζυγο Τασία, στις κόρες του Βιβή, Γεωργία και Μαίρη και σε όλους  τους οικείους του.

Σε ευχαριστούμε, για την αστείρευτη προσφορά σου και την μεγάλη παρακαταθήκη που μας αφήνεις!
Καλό σου ταξίδι, Γιώργο!

Πρώην βουλευτής, Ευαγγελία Κουρουπάκη

Τόσο αναπάντεχα ,τόσο ξαφνικά μου ήρθε το “κακό νέο”για τον Γιώργο Κουκλάκη. Σοκαρίστηκα, δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που άκουσα.

Ήταν όμως τόσο αλήθεια ή εισαγωγή της είδησης: “Έφυγε ένας Χανιώτης φίλος σου που δεν περνούσε μέρα να μην ρωτήσει για σένα, να μην πει τα καλύτερα λόγια, να μην ενδιαφερθεί…”

Πρόλαβα στις πρόσφατες εκλογές και σου είπα τόσα “ευχαριστώ”. Αν και ήσουν συνεργάτης της Ντόρας.

“Καλό ταξίδι” φίλε μου, τα Χανιά φτώχυναν σήμερα»

Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης

«Με βαθιά οδύνη αποχαιρετούμε τον Γιώργο Κουκλάκη, για δεύτερη συνεχή θητεία Αντιπρόεδρο Α’ του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης, μια προσωπικότητα που, τόσο διαχρονικά κατά την εν γένει πορεία του στα κοινά, όσο και στο διάστημα που υπηρέτησε σε θέσεις ευθύνης στην Πρόνοια, συνέδεσε το όνομά του με την άοκνη προσφορά, την αεικίνητη δράση και την ευαισθησία για το συνάνθρωπο. Πολύτιμος συνεργάτης του Φορέα και πρωτοστάτης σε δράσεις υπέρ της βελτίωσης ποιότητας ζωής των χρονίων πασχόντων, των ατόμων με αναπηρία, της τρίτης ηλικίας και των παιδιών σε κίνδυνο, ξεχώριζε πάντα για την ακριβοδίκαιη κρίση του, την ευρυμάθεια και την άμεση παρέμβασή του σε καταστάσεις ανάγκης. Το μαχητικό πνεύμα του και οι αγώνες που έδωσε για την αποκατάσταση χρονίων ζητημάτων του Φορέα μας, αποτελούν σπουδαία παρακαταθήκη. Ο πρόωρος και αδόκητος χαμός του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην τοπική κοινωνία και στις καρδιές όλων μας. Υποβάλλουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης, ονομάζει την υπό κατασκευή Β’ Νοσηλευτική Πτέρυγα του Παραρτήματος ΑΜΕΑ Χανίων «Πτέρυγα Γεώργιος Κουκλάκης», ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του εκλιπόντος, για τον οποίο η επαναλειτουργία της αποτελούσε οραματικό στόχο, στο πλαίσιο εκπλήρωσης του οποίου ο ίδιος πρωτοστάτησε στην υλοποίηση της αρχιτεκτονικής μελέτης που την αφορά και παρουσιάστηκε λίγες μέρες πριν το θάνατό του.»

Σύλλογος Εργαζομένων Π.ΑμεΑ Χανίων (πρώην Θ.Χ.Π.Χανίων)

«Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε την ξαφνική απώλεια του αγαπητού μας Γεωργίου Κουκλάκη Α’ Αντιπροέδρου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης.

Ως σύλλογος των εργαζομένων, εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του εκλιπόντος και τους οικείους του.

Ο αγαπημένος μας Αντιπρόεδρος θα μείνει πάντα ζωντανός στις καρδιές μας, καθώς συνέβαλε με αφοσίωση και αγάπη στην εύρυθμη λειτουργία των Δομών του Κέντρου. Η κληρονομιά που μας αφήνει θα συνεχίσει να μας εμπνέει και να μας καθοδηγεί στο έργο μας για το κοινό καλό.

Με απόλυτο σεβασμό στη μνήμη του, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε το έργο που αγαπούσε και αφιερωνόταν στην προώθηση των αξιών και του ήθους που υπηρέτησε με αφοσίωση.
Ας είναι αιώνια η μνήμη του.»

Τάσος Βάμβουκας τέως δήμαρχος Χανίων

Βαθιά και ειλικρινής η θλίψη μας για την απώλεια του Γιώργου Κουκλάκη.
Ο φίλος μου ο Γιώργος, ήταν η προσωποποίηση του παλιού καλού Χανιώτη.
Άνθρωπος ευαίσθητος, που νοιαζόταν τον τόπο μας και τους ανθρώπους και το είχε αποδείξει έμπρακτα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη θητεία του στο Δημοτικό Γηροκομείο.
Με μακρά πορεία στην αυτοδιοίκηση, επί της θητείας μου, διετέλεσε αντιδήμαρχος και ανέλαβε τα καθήκοντα του προέδρου του δημοτικού γηροκομείου, όπου είχαμε άριστη συνεργασία.
Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην σύζυγο και τα παιδιά του.

Δ.Σ. Γενικού Νοσοκομείου Χανίων

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος» εκφράζει την βαθιά θλίψη του για τον αιφνίδιο θάνατο του Γιώργου Κουκλάκη αντιπρόεδρου  του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης.

Ο Γιώργος Κουκλάκης ασχολήθηκε επί σειρά ετών με τα κοινά και προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες στην Χανιώτικη κοινωνία ως δημοτικός σύμβουλος, ως Αντιδήμαρχος, ως πρόεδρος του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων και ως Αντιπρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης.

Στο διάστημα που υπηρέτησε σε θέσεις ευθύνης σε Προνοιακές δομές άφησε το στίγμα του με το ήθος, την ανιδιοτέλεια, την άοκνη προσφορά και την ευαισθησία του.

Είχε στενή και διαρκή συνεργασία με την Διοίκηση του Γ.Ν. Χανίων για την φροντίδα και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των χρονίων πασχόντων, των ατόμων με αναπηρία, της τρίτης ηλικίας και των παιδιών σε κίνδυνο. Πάνω απ΄ όλα όμως ήταν ένας ευγενής άνθρωπος, με ήθος και αξίες, ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους εμάς που είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε.

Τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια  μας στην οικογένεια και τους οικείους του.

Παναγιώτης Σημανδηράκης Δήμαρχος Χανίων

 «Με βαθιά λύπη πληροφορήθηκα τον αιφνίδιο χαμό του Γιώργου Κουκλάκη, ενός ανθρώπου που υπηρέτησε με αφοσίωση τα κοινά και τον Δήμο Χανίων.

Απ’ όποια θέση κι αν υπηρέτησε, είτε ως δημοτικός σύμβουλος, ως αντιδήμαρχος, είτε ως Πρόεδρος σε Διοικητικά Συμβούλια Νομικών Προσώπων του Δήμου Χανίων, άφησε το στίγμα του για την αφοσίωση του στην πόλη και τους ανθρώπους της.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook