create.vista

Η Google, σε νέο blog post την Πέμπτη, αποκάλυψε ορισμένες νέες δυνατότητες για την Αναζήτηση Google σχεδιασμένες για να κρατούν τα προσωπικά σας στοιχεία, το απόρρητο και την ασφάλεια στο διαδίκτυο ιδιωτικά.

Την περασμένη χρονιά η Google κυκλοφόρησε τη λειτουργία “Αποτελέσματα σχετικά με εσάς” που επιτρέπει στους χρήστες να ζητούν από την Google να αφαιρέσει αποτελέσματα αναζήτησης που περιέχουν προσωπικά στοιχεία επικοινωνίας, όπως τον αριθμό τηλεφώνου, τη διεύθυνση κατοικίας ή το email σας. Το αίτημα μπορεί να υποβληθεί από την εφαρμογή Google αλλά και από όλους τους άλλους τρόπους πρόσβασης.

Η Google ενημέρωσε τα “Αποτελέσματα σχετικά με εσάς” παρακολουθώντας τα προσωπικά στοιχεία επικοινωνίας σας στην Αναζήτηση και θα στέλνει μια ειδοποίηση που θα σας ενημερώνει ότι τα προσωπικά σας στοιχεία στην Αναζήτηση. Μόλις λάβετε την ειδοποίηση, μπορείτε να ζητήσετε να αφαιρεθούν τα αποτελέσματα αναζήτησης.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό το εργαλείο στην εφαρμογή Google, ανοίξτε την εφαρμογή και κάντε κλικ στην εικόνα του προφίλ σας στην επάνω δεξιά γωνία. Από το μενού, πατήστε “Αποτελέσματα σχετικά με εσάς”, στη συνέχεια το “Μάθετε πώς” και ακολουθήστε τις οδηγίες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook