Η Huawei και η Chery συνεργάζονται για να παρουσιάσουν ένα νέο ηλεκτρικό όχημα με την ονομασία Luxeed, το οποίο είναι έτοιμο να ανταγωνιστεί το Tesla Model 3 όσον αφορά την προηγμένη τεχνολογία.

Το EV Luxeed, με την κωδική ονομασία EH3, παρουσιάστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον Yu Chengdong, τον διευθύνοντα σύμβουλο του τμήματος Intelligent Automotive Solution BU της Huawei.

Το Luxeed περιγράφεται ως ένα “αμιγώς ηλεκτρικό κουπέ”, αλλά μοιάζει περισσότερο με ένα τετράθυρο σεντάν με κομψή γραμμή, premium επιφάνειες και μοντέρνα στιλιστικά στοιχεία.

Θα είναι το πρώτο όχημα που θα διαθέτει το λογισμικό HarmonyOS 4 της Huawei, προσφέροντας προηγμένα χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας όταν συνδυάζεται με smartphones και smartwatches της Huawei.

Το ηλεκτρικό όχημα φημολογείται ότι θα βασίζεται στην αρχιτεκτονική E0X, που χρησιμοποιείται επίσης στα premium EVs Exeed Sterra ES και ET της Chery.

Πιθανότατα θα περιλαμβάνει ένα πακέτο μπαταριών που προέρχεται από την CATL, παρέχοντας περίπου 700 χιλιόμετρα αυτονομίας, μαζί με διπλούς ηλεκτροκινητήρες.

Για την ασφάλεια και τις δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης, το Luxeed θα χρησιμοποιεί το σύστημα έξυπνης οδήγησης ADS 2.0 της Huawei, εξοπλισμένο με LiDAR τοποθετημένο στην οροφή, 11 κάμερες υψηλής ευκρίνειας, 12 ραντάρ υπερήχων και 3 ραντάρ μικροκυμάτων.

Το Luxeed έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει το 3ο τρίμηνο του 2023, με πιθανή πρεμιέρα στο Chengdu Auto Show στις 25 Αυγούστου.

Η τιμή εκκίνησης αναμένεται να είναι κοντά στα 25.000 ευρώ καθιστώντας το πιο προσιτό από το Tesla Model 3.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook