Για τις δραματικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν στο φαράγγι της Σαμαριάς την Κυριακή όταν ειδοποιήθηκε για τον σοβαρό τραυματισμό ενός 45χρονου τουρίστα από την Ισπανία μετά από πτώση βράχου εξαιτίας του σεισμού, μίλησε στην ΕΡΤ η γιατρός Δανάη Δημητριάδη.

Η 32χρονη γιατρός που καλύπτει τις ανάγκες που τυχόν προκύψουν στο φαράγγι της Σαμαριάς, κλήθηκε να σπεύσει στο σημείο και όπως αρχικά είπε «υπήρχε μια στιγμή στην οποία περπατούσα μόνη μου και προσπαθούσα να προσεγγίσω τον άνθρωπο που σκέφτηκα τι κάνω τώρα, είναι επικίνδυνο, μπορεί να γίνει μετασεισμός, δεν είχαμε καν κάποια προστατευταικά για να πας να βοηθήσεις κάποιον να κάνεις ό,τι καλύτερο μπορεί αλλά όχι να προκαλέσεις περισσότερο κακό».

Στη συνέχεια η γιατρός περιέγραψε τι αντιμετώπισε όταν έφτασε στο σημείο, περίπου στη μέση του φαραγγιού, που βρισκόταν ο 45χρονος τουρίστας. Συγκεκριμένα δήλωσε «Τον προσεγγίζουμε, ήταν εκεί πέρα αυτός ο άνθρωπος ένας 45χρονος Ισπανός ήδη ακρωτηριασμένος, σε άλλη θέση αυτός, σε άλλη θέση το μέλος» είπε η κυρία Δημητριάδη και συμπλήρωσε: «εγώ έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω αυτό για το οποίο έχω εκπαιδευτεί, αυτό το οποίο σπούδασα, αυτό το οποίο μου μάθανε, που διάβασα και ίσως με βρήκε έτοιμη η ώρα από άποψη εκπαίδευσης και από άποψη ψυχής να κάνω αυτό που έκανα».

Όπως είπε «δεν έκανα κάτι παραπάνω θεραπευτικά από το να προσπαθήσω να τον κρατήσω στη ζωή έτσι ώστε να φτάσει σε ένα νοσοκομείο. Γι’ αυτό πήγα στο φαράγγι της Σαμαρίας, γι αυτό καλύπτω αυτή τη θέση, είναι κάτι το οποίο αγαπώ, τη δουλειά μου την αγαπώ, το καθήκον μου έκανα».

Στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση ο Ισπανός τουρίστας

Το μεσημέρι της Κυριακής μετά από μια μεγάλη επιχείρηση που στήθηκε στο Φαράγγι της Σαμαριάς για την διάσωση του 45χρονου Ισπανού, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.

Ο 45χρονος τουρίστας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι γιατροί στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων δεν κατάφεραν να σώσουν το πόδι του, το οποίο ακρωτηριάστηκε.

Ο άτυχος άνδρας κατά τον τραυματισμό του και μέχρι να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, έχασε πολύ αίμα, γεγονός που δυσχεραίνει την κατάσταση της υγείας του.

Μετά το χειρουργείο στο οποίο υποβλήθηκε, ο 45χρονος διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου δίνει μάχη για τη ζωή του 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook