Σε συνθήκες που προσβάλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια βρίσκονται τα κέντρα κράτησης ανηλίκων στο Βερολίνο. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι επιθεωρητές της ομοσπονδιακής επιτροπής ελέγχου της Γερμανίας.

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση 2010/2011 ο ιδιαίτερα φυλασσόμενος χώρος βρισκόταν σε ανθυγιεινή κατάσταση. Το στρώμα ήταν λερωμένο και καλυμμένο με νεκρά έντομα ενώ η τουαλέτα και οι βρύσες ήταν πολύ βρώμικες.

Αυτή η μορφή βρωμιάς – αναφέρουν οι ελεγκτές – μπορεί να χαρακτηριστεί και ως προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Σημείο έντονης κριτικής είναι και η παρακολούθηση των κρατουμένων που φθάνει μέχρι και την καταγραφή των κινήσεών τους στην τουαλέτα. Πρόκειται για καθαρή παραβίαση της ιδιωτικής ζωής των κρατουμένων , αναφέρουν. Σε αρκετές περιπτώσεις τα κελιά είναι μικρά, λείπει το φως της ημέρας και δεν αερίζονται σωστά. Την ευρεία γωνία παρακολούθησης επέκριναν οι ελεγκτές στα κέντρα κράτησης της αστυνομίας σε σιδηροδρομικούς σταθμούς και αεροδρόμια.

Επίσης αναφερόμενοι στην ψυχιατρική κλινική της πόλης Λίπστατ στην Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία είπαν ότι υπάρχει έλλειψη θεραπευτών και οι υπάρχοντες αλλάζουν πολύ συχνά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook