Τα πρώτα μεγάλα προβλήματα από την αδυναμία πολλών καταναλωτών να πληρώσουν κανονικά τους λογαριασμούς τους σε ΔΕΚΟ αρχίζουν να κάνουν έντονα την παρουσία τους.

Όπως ενημερώνονται αρμοδίως και στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, εντείνονται τα σημάδια έλλειψης ρευστότητας ακόμα και σε επιχειρήσεις που έως πρόσφατα, λόγω των υπηρεσιών που προσέφεραν είχαν πάντοτε cash στα ταμεία τους αφού βρίσκονταν σε καθημερινές συναλλαγές με το κοινό, εισπράττοντας ποσά.

Ο λόγος αφορά στη ΔΕΗ αλλά και στη ΔΕΠΑ, αλλά και σε μια σειρά από άλλες επιχειρήσεις, όχι απαραίτητα του ενεργειακού κλάδου αποκλειστικά, οι οποίες τελευταία προειδοποιούν ολοένα και συχνότερα για τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν.

Το πρόβλημα, όπως αναφέρει το newsbomb,gr, έκανε την εμφάνιση του εξαιτίας του γεγονότος ότι ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές- πελάτες τους εκφράζουν την αδυναμία τους να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους. Οι όποιες ρυθμίσεις έπρεπε να γίνουν, στις περισσότερες των περιπτώσεων, έγιναν, αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν και ιδιαιτέρως ενθαρρυντικό.

Και κάπως έτσι φτάσαμε στο σημείο επιχειρήσεις οι οποίες στο πρόσφατο παρελθόν έπαιρναν από τις τράπεζες πολύ μεγάλα επιτόκια για να καταθέσουν τα διαθέσιμα τους, σήμερα, να μην έχουν ρευστότητα.

Το θέμα είναι τι θα γίνει αν αυτή η κατάσταση συνεχισθεί για πολύ καιρό ακόμα. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι ακόμα και αυτοί οι κολοσσοί για τα ελληνικά δεδομένα να βρεθούν αντιμέτωποι με προβλήματα «επόμενης μέρας», με ό,τι κάτι τέτοιο μπορεί να συνεπάγεται.

Ωστόσο, προς το παρόν τουλάχιστον, η προσπάθεια που γίνεται είναι η κατάσταση να διορθώσει αν και το γενικότερο οικονομικό περιβάλλον δεν βοηθάει προς αυτή την κατεύθυνση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook