Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε σήμερα ιδιωτική επίσκεψη στην Οικία-Μουσείο Ελευθερίου Βενιζέλου στη Χαλέπα Χανίων, συνοδευόμενος από την κόρη του Δάφνη και τρεις φίλες της. Στο Μουσείο ξεναγήθηκαν από τον γενικό διευθυντή του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» Νικόλαο Παπαδάκη.  

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι έχει επισκεφθεί κατ’ επανάληψη το ιστορικό σπίτι του Βενιζέλου, ενώ στη διάρκεια της ξενάγησης αναφέρθηκε σε σημαντικά γεγονότα με πρωταγωνιστή τον μεγάλο πολιτικό. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε για το γενεαλογικό δέντρο της οικογένειας Βενιζέλου, που εκτίθεται στη σοφίτα της Οικίας, και στο οποίο παρουσιάζεται η στενή συγγένεια με την οικογένεια Μητσοτάκη.

Την ώρα της επίσκεψης στο Μουσείο βρίσκονταν δεκάδες επισκέπτες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και το εξωτερικό, με τους οποίους ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει σε φιλικό κλίμα.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη, ο  κ. Μητσοτάκης υπέγραψε στο βιβλίο επισκεπτών, σημειώνοντας: «Ο σπουδαιότερος πολιτικός της σύγχρονης Ελλάδας εξακολουθεί να μας εμπνέει με τη διορατικότητά του. Υπήρξε χρήσιμος και όχι αρεστός και αυτή η παρακαταθήκη του παραμένει επίκαιρη σε μια εποχή που ο λαϊκισμός εξακολουθεί να πολιορκεί τη δημοκρατία».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook