Συνάντηση με τους εκπροσώπους των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης είχε το απόγευμα της Τρίτης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και όλα όσα λέγονται τώρα θα είναι πληρωτέα άμα τη εμφανίσει. Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε επίσης πως στις 7 Μαΐου έρχεται ο λογαριασμός όχι για τα κόμματα, όχι για τα πρόσωπα, αλλά για τη χώρα.

Στην ίδια ομιλία ο κ. Βενιζέλος ανέφερε πως υπάρχει μια νέα γενιά δημοσκοπήσεων που αλλάζει το κλίμα. Και πρόσθεσε δε πως «είναι και δική μας ευθύνη να ανακόψουμε την πορεία της ακροδεξιάς, όχι μόνο της δεξιάς», ενώ πρόσθεσε πως η ακροδεξιά έχει παρισφρίσει στα δίκτυα κοινωνικής αλληλεγγύης.

Ο κ. Βενιζέλος αφού ευχαρίστησε τους παριστάμενους για την αποδοχή της πρόσκλησής του, ξεκινώντας την ομιλία τόνισε πως η ημέρα εκλογής του στην παρουσία του κόμματος δεν ήταν μια απλή διαδικασία εκλογής, αλλά διαδικασία επανίδρυσης ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ, τη Δημοκρατική Παράταξη και την κοινωνία. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παραδέχτηκε πως το πολιτικό προσωπικό της χώρας το περιβάλλει τεκμήριο συνοχής και χαρακτήρισε τις εκλογές ως τις κρισιμότερες ιστορικά από το ’74 και μετά.

Κάλεσε επίσης σε κινητοποίηση τα στελέχη του κόμματος, να θέσουν διλλήματα και να κάνουν πραγματικά αυτοκριτική.

Τέλος μιλώντας για όσα μπορούν να γίνουν εκτός μνημονίου, δήλωσε πως «το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι η επανίδρυση υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook