Στην ανακατασκευή κτηρίων (κυρίως) ΚΑΠΗ του ΔΟΚΟΙΠΠ προβαίνει ο δήμος Χανίων, αφού σήμερα υπεγράφη και η σχετική σύμβαση.

Η συγκεκριμένη σύμβαση αφορά 6 κτήρια του ΔΟΚΟΙΠΠ, στα οποία θα γίνουν συντηρήσεις κτηρίων, με τη μεγαλύτερη ανακατασκευή να εστιάζεται στο ΚΑΠΗ επί της οδού Ξανθουδίδου. “Έχουμε στείλει τη σχετική έκθεση στην αρχαιολογία και περιμένουμε τη σχετική έγκριση”, τόνισε πάνω σε αυτό ο Δ/ντής Τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Χανίων Γιώργος Ευθυμίου.

Το κόστος ανακατασκευής των δομών των ΚΑΠΗ ανέρχεται στα 250 χιλιάδες ευρώ και τα χρήματα θα προέλθουν από ίδιους πόρους. Τα 6 ΚΑΠΗ θα ανακατασκευαστούν μέσω σύμβασης και δύο ακόμα (Νέας Χώρας και Σπλάντζιας) από ίδιους πόρους του ΔΟΚΟΙΠΠ, άρα σύνολο 8.

“Χαρμόσυνη η σημερινή μέρα, αφού αποτυπώνεται η κοινωνική μας πολιτική. Μια πράξη που έχει να κάνει με την ενίσχυση των δομών των ΚΑΠΗ που προσφέρουν ψυχαγωγία και αναψυχή στους ηλικιωμένους. Τα ΚΑΠΗ θα είναι αισθητικά αναβαθμισμένα. Ήταν συνειδητή απόφαση μας να είναι το κόστος από ίδιους πόρους”, τόνισε ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης.

“Δίνουμε στα 8 ΚΑΠΗ μας, την εικόνα που ταιριάζει στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας που είναι τα ιερά κειμήλια της ηλικίας μας. Θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους, θα γίνονται αρκετές δράσεις και ήδη η προσπάθεια έχει ξεκινήσει προς αυτή την κατεύθυνση”, ανέφερε ο πρόεδρος του ΔΟΚΟΙΠΠ Στέλιος Βαλυράκης.

“Εκφράζουμε τη χαρά μας για την εξέλιξη αυτή. Τα ΚΑΠΗ είναι κέντρα που αναπτύσσονται ποικίλες δράσεις για έναν μεγάλο αριθμό μελών”.Κατερίνα Κουνελάκη, προϊσταμένη Δ/νσης Κοιν. πολιτικής και παιδείας του ΔΟΚΟΙΠΠ.

Οι σχετικές εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα και υπάρχει προσδοκία ότι θα ολοκληρωθούν μέχρι τα Χριστούγεννα παρά το γεγονός ότι το χρονοδιάγραμμα μιλά για 9 μήνες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook