Η Jacqueline Bartlam δεν θα μπορούσε ποτέ ούτε καν να υποψιαστεί το τραγικό τέλος που προετοίμαζε για αυτήν, το ίδιο το παιδί της.

Πέρσι το Πάσχα, ο μεγαλύτερος γιος της, ο 14χρονος Daniel Bartlam, αφού πρώτα έγραψε το «σενάριο» της στυγερής δολοφονίας της, έπειτα το έκανε πράξη, σκοτώνοντάς τη με λοστό.

Το νεαρό αγόρι ήταν λάτρης ταινιών και μέλος κινηματογραφικής λέσχης, στην περιοχή του Νότιγχαμ όπου και διέμενε μαζί με τη μητέρα και τον μικρότερο αδελφό του, αγαπούσε το Star Wars και τον Doctor Who και έπαιζε πολλά ηλεκτρονικά παιχνίδια στον υπολογιστή του.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας Nottingham post, για μεγάλο διάστημα πριν διαπράξει το έγκλημα, είχε πάθει ψύχωση με τον «κακό»  John Stape της πασίγνωστης –στη Βρετανία- σειράς Coronation Street, ο οποίος είχε οργανώσει και εκτελέσει έναν παρόμοιο -με τον δικό του- φόνο.

Ο 14χρονος, αφού μπήκε στο δωμάτιο της μητέρας του ενώ εκείνη κοιμόταν, την χτύπησε με διχαλωτό λοστό στο κεφάλι και το πρόσωπο κι αφού βεβαιώθηκε πως είναι νεκρή, την έριξε κάτω από το κρεβάτι, την περιτύλιξε με εφημερίδες που περιέλουσε με βενζίνη και μετά της έβαλε φωτιά.

Το δικαστήριο απεφάνθη πως το παιδί είχε χάσει τα όρια μεταξύ φανταστικού και πραγματικού και του επέβαλε ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 16 ετών, προτού του επιτραπεί η αποφυλάκιση με αναστολή. Επιπρόσθετα, ο δικαστή υπογράμμισε πρώτον ότι, «τίποτα από το παρελθόν σου δεν θα μπορούσε να εξηγήσει την πράξη σου» και δεύτερον ότι δεν έγινε κατανοητό το κίνητρο της δολοφονίας ούτε και μετά την κατάθεση του ίδιου του παιδιού.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook