Με ανακοίνωσή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο Χανιώτης θεματικός αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας, Αντώνης Παπαδεράκης, γνωστοποίησε την απόφασή του να μην συμμετάσχει ως υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

Μάλιστα ξεκινώντας την ανακοίνωση αναφέρεται σε «διλήμματα που είναι δύσκολο να απαντηθούν διαφυλάσσοντας παράλληλα αρχές και αξίες» καθώς και σε λόγους «πολιτικής αξιοπρέπειας» ενώ όπως επισημαίνει θα ολοκληρώσει την θητεία του ως θεματικός αντιπεριφερειάρχης Κρήτης και ως πρόεδρος της Αναπτυξιακής εταιρείας Κρήτης παραμένοντας «ενεργός πολίτης και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Υπενθυμίζεται ότι στις εκλογές του 2019, ο κ. Παπαδεράκης είχε εκλεγεί ως Περιφερειακός Σύμβουλος Χανίων με την παράταξη «Κρήτη η ζωή μας» με επικεφαλής τον Σταύρο Αρναουτάκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αντώνη Παπαδεράκη:

«Στη ζωή και πολύ περισσότερο στη πολιτική τα πράγματα δεν εξελίσσονται ευθύγραμμα και ούτε πάντα όπως επιθυμούμε. Πολλές φορές τίθενται διλήμματα που είναι δύσκολο να απαντηθούν διαφυλάσσοντας παράλληλα αρχές και αξίες. Τότε είναι η ώρα αποφάσεων  όσο και αν αυτές «πληγώνουν». Έτσι με βάση το διαμορφωμένο προεκλογικό περιβάλλον των επερχόμενων Αυτοδιοικητικών εκλογών κρίνω σκόπιμο να ενημερώσω τους φίλους και τους συντοπίτες μου Χανιώτες ότι λόγοι προσωπικής πολιτικής αξιοπρέπειας με οδήγησαν στην απόφαση να μην είμαι υποψήφιος στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Θα ολοκληρώσω τη θητεία μου στο Περιφερειακό Συμβούλιο ως θεματικός Αντιπεριφερειάρχης και Πρόεδρος της Περιφερειακής  Αναπτυξιακής Εταιρίας με σκοπό να συμβάλω στη προώθηση ή ολοκλήρωση δρομολογημένων δράσεων στους τομείς αρμοδιότητάς μου .Για την διοργάνωση τριήμερου Καινοτομίας INNODAYS 2023 και προώθηση της δημιουργίας του Κόμβου Καινοτομίας Κρήτης, την ολοκλήρωση των τεχνικών μελετών για επανάχρηση εκθεσιακού χώρου Αγυιάς, την ενεργοποίηση λειτουργίας Περιφερειακού μηχανισμού για την Κοινωνική Οικονομία, την αναβάθμιση υποδομών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων  λειτουργίας του ΜΥΗΣ Αγυιά, την ολοκλήρωση της μελέτης εφαρμογής για την δημιουργία Ταμείου Μικροπιστώσεων από την Περιφέρεια Κρήτης και την έκδοση των σχεδιαζόμενων Προσκλήσεων χρηματοδότησης από το ΠΕΠ Κρήτης των Κοινωνικών Επιχειρήσεων ,των νέων Καινοτόμων Επιχειρήσεων και των Ερευνητικών Υποδομών στα Ακαδημαϊκά και Ερευνητικά Ιδρύματα της Κρήτης.

Θα παραμείνω ενεργός πολίτης και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με διάθεση προσφοράς όπου και όταν  κρίνω ότι θα είμαι  χρήσιμος.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook