Σε διαθεσιμότητα έχουν τεθεί από σήμερα το πρωί, ύστερα από σχετική απόφαση που εκδόθηκε ο αστυνομικός και ο γιος του εξίσου αστυνομικός που συνελήφθησαν το απόγευμα της Κυριακής με κατηγορίες για διαφθορά.

Παράλληλα το αρχηγείο της ΕΛΑΣ διέταξε την διεξαγωγή ΕΔΕ με σκοπό να εντοπιστούν τυχόν πειθαρχικά παραπτωμάτων, εντός της υπηρεσίας που σχετίζονται με την υπόθεση.

Ο συγκεκριμένος αξιωματικός φέρεται να εμπλέκεται σε πολλά περιστατικά εκβιασμού, με το υπουργείο να αναφέρει στην επίσημη ανακοίνωσή του ότι «εκβίαζε συστηματικά ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος της περιοχής, απαιτώντας και λαμβάνοντας χρηματικά ποσά».

Χθες ο εισαγγελέας τους απήγγειλε κατηγορίες με τις κατηγορίες που βαραίνουν τον αστυνομικό: Εκβίαση και δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος, ενώ ο γιος του κατηγορείται για συνέργεια. Το πρωί της Τετάρτης αναμένεται να οδηγηθούν στον ανακριτή για να απολογηθούν.

Υπενθυμίζεται ότι οι δυο αστυνομικοί συνελήφθησαν σε μεγάλη επιχείρηση της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων μετά από καταγγελία επιχειρηματία ότι ο συγκεκριμένος αστυνομικός του ζήτησε μεγάλο χρηματικό ποσό, ύψους 30.000 ευρώ, με την αιτιολογία ότι θα τον βοηθούσε να κερδίσει σε πλειοδοτικό διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook