Στον απόηχο της σύλληψης του ανώτερου αξιωματικού της αστυνομίας με κατηγορίες για εκβίαση και δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος, η ένωση αστυνομικών υπαλλήλων Χανίων εξέδωσαν ανακοίνωση, στην οποία καταδικάζουν τις φερόμενες πράξεις του αστυνομικού σημειώνοντας ότι «πλήττεται το κύρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Τις τελευταίες ημέρες λάβαμε γνώση ποινικής και πειθαρχικής διαδικασίας, συνέπεια της οποίας συνελήφθη μέλος του Δ.Σ. της Ένωσής μας.

   Το συγκεκριμένο γεγονός μας θλίβει αφάνταστα, καθώς με τέτοιες φερόμενες πράξεις, τις οποίες καταδικάζουμε ξεκάθαρα αυστηρά, πλήττεται το κύρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων αλλά και των Χανιωτών αστυνομικών γενικότερα. Ένα κύρος για το οποίο έχουμε δαπανήσει απεριόριστες υπηρεσιακές, συνδικαλιστικές και προσωπικές ώρες για να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα.

   Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη, για να διερευνήσει τα καταγγελλόμενα και πεπραχθέντα που αναφέρονται στη σχηματισθείσα ποινική δικογραφία από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων. Ομοίως αναμένουμε την πειθαρχική διαδικασία και τα αποτελέσματα αυτής.

   Τέλος, η Ένωσή μας θα πραγματοποιήσει τις απαραίτητες ενέργειες που προβλέπονται, έχοντας τα επόμενα αποτελέσματα της ποινικής και πειθαρχικής διαδικασίας και πάντα σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Καταστατικό της».

Υπενθυμίζεται ότι ο αστυνομικός συνελήφθη μετά από καταγγελία ιδιώτη, ισχυριζόμενος ότι ο συγκεκριμένος αστυνομικός του ζήτησε μεγάλο χρηματικό ποσό, ύψους 30.000 ευρώ, με την αιτιολογία ότι θα τον βοηθούσε να κερδίσει σε πλειοδοτικό διαγωνισμό.

Οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο σπίτι του όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, σπάζοντας την πόρτα, προχώρησαν στην σύλληψη του ανώτερου αξιωματικού καθώς και του γιου του, επίσης αστυνομικού, ο οποίος κατηγορείται για απλή συνέργεια σε εκβίαση.

Το πρωί της Τρίτης, 29/08, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα οι δύο αστυνομικοί, οι οποίοι αναμένεται να οδηγηθούν το πρωί της Τετάρτης ενώπιον ανακριτή. Ωστόσο, σήμερα το μεσημέρι, ο κατηγορούμενος διοικητής μεταφέρθηκε εσπευσμένα από τα κρατητήρια στο νοσοκομείο Χανίων, όπου θα κριθεί αν χρήζει εισαγωγής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook