Τρεις πυροσβέστες από το Νέο Μεξικό των ΗΠΑ κατηγορούνται για τον ομαδικό βιασμό μιας γυναίκας, την οποία φέρονται να προσκάλεσαν σε σπίτι μετά από παιχνίδι γκολφ και να κακοποίησαν σεξουαλικά ενώ ήταν μεθυσμένη.

Οι τρεις άνδρες, εκ των οποίων ο ένας έχει φύγει πλέον από το Σώμα, συνελήφθησαν αρκετές εβδομάδες μετά το περιστατικό στις 15 Ιουλίου, αφού οι Αρχές βρήκαν στα κινητά τους «ενοχοποιητικά» μηνύματα και αναζητήσεις στο Google όπως «πόσο καιρό διατηρείται το DNA μέσα στον γυναικείο κόλπο».

Ο 46χρονος Aden Heyman, ο 32χρονος Angel Portillo και ο 44χρονος Anthony Martin, που εμφανίστηκαν την περασμένη Πέμπτη στο δικαστήριο, αρνούνται ότι επιτέθηκαν σεξουαλικά στη γυναίκα και κάνουν λόγο για συναινετική συνεύρεση και με τους τρεις τους. Η εισαγγελία κατέθεσε αίτηση να παραμείνουν προφυλακισμένοι μέχρι τη δίκη.

Το θύμα, που είναι αδελφή μιας συναδέλφου των κατηγορουμένων, λέει ότι είχε πάει σε ένα τουρνουά γκολφ με τον Martin και τον Portillo, και ότι ο τελευταίος την προσκάλεσε να ακολουθήσει τον ίδιο και τον φίλο του στο σπίτι του για να κάνουν μια βουτιά στην πισίνα. Αφού έφτασαν τα τρία άτομα στο διαμέρισμα του Martin, ξεκίνησαν να πίνουν και να κάνουν αστεία, ωστόσο όταν εμφανίστηκε ο τρίτος πυροσβέστης (ο Heyman) το «κλίμα άλλαξε τελείως», όπως κατέθεσε η γυναίκα στις Αρχές.

Η καταγγέλλουσα ισχυρίζεται ότι, ενώ βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ, συμφώνησε να κάνει σεξ με έναν από τους τρεις άνδρες. Στη συνέχεια όμως φαίνεται πως έχασε τις αισθήσεις της και, όταν συνήλθε, οι άλλοι δύο πυροσβέστες την κρατούσαν ακινητοποιημένη και τη βίαζαν. Η γυναίκα θυμάται πως ο Heyman ήταν αυτός που έδινε οδηγίες στους άλλους δυο και τους προέτρεπε να συνεχίσουν τη σεξουαλική επίθεση.

Μετά την κακοποίησή της η γυναίκα πρόβαλε ως δικαιολογία ότι ήθελε να πάει τουαλέτα και το έσκασε από ένα παράθυρο. Ένας κάτοικος του συγκροτήματος κατοικιών όπου έμενε ο Martin την εντόπισε σε άθλια κατάσταση και ειδοποίησε τις Αρχές.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις κινητές συσκευές των συλληφθέντων βρέθηκαν ενοχοποιητικά μηνύματα που είχαν ανταλλάξει μεταξύ τους, αλλά και sms προς την αδελφή του θύματος με απολογίες για το περιστατικό, το οποίο παρουσίαζαν ως «κατάσταση» που βγήκε εκτός ελέγχου λόγω αλκοόλ.

Στις 18 Ιουλίου, ο Heyman έγραφε σε sms στον Martin. «Δεν νομίζω να θέλει να μαθευτεί αυτό στον κόσμο». «Ελπίζω να μη μαθευτεί, εκτός εάν συμβεί το χειρότερο ή το αναφέρουμε εμείς κάπου» απαντούσε ο δεύτερος. «Εγώ δεν θα πω λέξη και σίγουρα συμφωνεί και ο Portillo μαζί μας», πρόσθετε στη συνομιλία ο Heyman.

Στη δικογραφία αναφέρεται επίσης ότι ο Heyman έκανε ενοχοποιητικές αναζητήσεις στο Google, όπου είχε ψάξει για παράδειγμα «πόσο καιρό διατηρείται το DNA μέσα στον γυναικείο κόλπο».

Με πληροφορίες από Daily Mail, Law and Crime

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook