Για τρίτη φορά θα δώσει το «παρών» η «Ανταρσία στα Χανιά» στις δημοτικές εκλογές της πόλης, παρουσιάζοντας σήμερα τους υποψηφίους που θα πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιό της.

Ο υποψήφιος δήμαρχος με την «Ανταρσία στα Χανιά», Ειρηναίος Μαράκης» δήλωσε ότι:

«Η Ανταρσία στα Χανιά φέτος είναι πιο ενισχυμένη και πολιτικά και σε επίπεδο υποψήφιων, για να δώσει τη μεγάλη μάχη ενάντια στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τη διοίκηση Σημανδηράκη.

Η Ανταρσία στα Χανιά έχει δώσει πολλές και νικηφόρες μάχες. Απαιτούμε μία πόλη προσβάσιμη για όλους, που δε θα παραδοθεί στην εμπορική εκμετάλλευση αλλά θα είναι φιλόξενη για τις ανάγκες των πολιτών».

Με τη σειρά τους μίλησαν Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι μς την Ανταρσία στα Χανιά.

Η Άννα Μαματσή, συντονίστρια της παρουσίασης του ψηφοδελτίου κάνει λόγο για ένα «αγωνιστικό και ενωτικό ψηφοδέλτιο. Επιδιώκουμε να εξασφαλίσουμε ότι στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα υπάρχει και θα ακούγεται η φωνή των ανθρώπων της εργασίας».

Ο Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, Φώτης Μπιχάκης, έκανε λόγο για «έκφραση της πλειοψηφίας της πόλης που ασφυκτιά από το γεγονός ότι τα Χανιά έγιναν μια πόλη αφιλόξενη για τους κατοίκους της αλλά φιλόξενη για τους τουρίστες. Το μόνο που βλέπουμε είναι ο δήμος να γίνεται μέσο εξυπηρέτησης πελατειακών συμφερόντων».

Με τη σειρά της, η Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος, Μαργαρίτα Παπαμηνά, δήλωσε ότι «βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία κατάσταση στην οποία τα σχολεία είναι τελείως παρατημένα, την ίδια στιγμή που ο Δήμος δίνει εκατομμύρια για την τουριστική ανάπλαση της πόλης και αφήνει τα παιδιά να βρίσκονται μέσα σε αυτές τις άθλιες συνθήκες. Ίδια εικόνα αντιμεωπίζει και το Νοσοκομείο Χανίων, όπου βλέπουμε τη διάλυση τόσο του κτιρίου όσο και την υποστελέχωση σε προσωπικό, αφήοντας τους δημότες έκθετους σε όλους τους κινδύνους. Εμείς έχουμε ήδη αναδείξει όλα αυτά τα ζητήματα και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Θα συνεχίσουμε να είμαστε αυτή η ενοχλητική φωνή που χρειάζεται η πόλη».

«Η προσπάθειά μας σαν Ανταρσία στα Χανιά είναι να βάλουμε την πραγματικά αντισυστημική φωνή μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενάντια στον πόλεμο και τις στρατιωτικές βάσεις, ενάντια στο φασισμό και τη μισαλλοδοξία, με ανοιχτές πόλεις για όλους» δήλωσε με τη σειρά του ο Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, Μανώλης Φιωτάκης.

Τέλος, ο Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Λάμπρος Καστρινάκης δήλωσε ότι «θα είμαστε παρόντες σε όλους τους αγώνες του τόπου, όπως ήμασταν και πριν, όπως για το στρατόπεδο Μαρκοπούλου, για τους Αγίους Αποστόλους, για την καινούργια επένδυση που προβλέπει πιθανή αφαίρεση πρασίνου, για το λόφο Καστέλι που θέλουμε να παραμείνει δημόσιος χώρος και όχι ξενοδοχείο, για το κοινωνικό ιατρείο- φαρμακείο Χανίων που ψάχνει στέγη και δεν έχει λυθεί το πρόβλημα μέχρι στιγμής. Πιστεύουμε ότι ο δήμος δεν είναι επιχείρηση και θα κληθούμε να σπάσουμε αυτή τη λογική».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook