Παρουσία πολλών εκπροσώπων αρχών και φορέων , της διοίκησης, των εργαζομένων, ωφελούμενων και των οικογενειών τους, πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης, τα εγκαίνια του νέου κτιρίου το οποίο στεγάζει πλέον τις υπηρεσίες του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας ΑΜΕΑ (ΚΗΦΑΑΜΕΑ) στα Χανιά.

Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο κτήριο, πίσω από τη Μονή Χρυσοπηγής, σε οικόπεδο που δώρισε η Μονή.

Ένα κτήριο – κόσμημα, όπου, σε καθημερινή βάση, δεκάδες ξεχωριστά παιδιά, κάθε ηλικίας, λαμβάνουν εξειδικευμένες υπηρεσίες από κοινωνική λειτουργό, φυσιοθεραπευτή, εργοθεραπεύτριες, λογοθεραπεύτρια, ειδικές παιδαγωγούς, νοσηλεύτριες, αλλά και εθελοντές εξωτερικούς συνεργάτες (ψυχολόγο, γιατρό γενικής ιατρικής και νευρολόγο).

Εδώ και 28 χρόνια αδιάκοπης λειτουργίας το Κ.Η.Φ.Α.ΑΜΕΑ φιλοξενεί παιδιά και ενήλικες με εγκεφαλική παράλυση – σπαστική τετραπληγία και βαριά νοητική υστέρηση, (πολυανάπηρα παιδιά, τα οποία δεν μπορούν να φιλοξενηθούν σε καμία άλλη δομή στο νομό) με επίκεντρο το παιδί.

Το Κ.Η.Φ.Α.ΑΜΕΑ είναι ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, δεν επιχορηγείται από το ελληνικό δημόσιο, αλλά έχει σταθερή χρηματοδότηση από τα ασφαλιστικά ταμεία των παιδιών, όσων αφορά τα μηνιαία λειτουργικά έξοδα στο σύνολο τους.

Φυσικά όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας έχει την συμπαράσταση της Χανιώτικης κοινωνίας με τις δωρεές να αποτελούν κύρια πηγή εσόδων και βοηθάνε στη λειτουργία του Κέντρου.

Αυτή τη περίοδο στο ΚΗΦΑΑΜΕΑ φιλοξενούνται 20 παιδιά και λειτουργεί καθημερινά από τις 7:30πμ έως τις 19:30μμ και τα Σάββατα από τις 8:30πμ έως τις 16:30μμ.

Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook