Αναβολή για την επόμενη Πέμπτη δόθηκε στην εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό για την ανθρωποκτονία του 49χρονου κτηνοτρόφου το 2019 στο Μπαλί.

Η αναβολή δόθηκε μετά από απόφαση της έδρας καθώς ένας εκ των συνηγόρων της υπόθεσης δεν μπορούσε να παραστεί λόγω ασθένιας.

Η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί την ερχόμενη εβδομάδα με καταθέσεις μαρτύρων και πραγματογνωμόνων.

Ο κατηγορούμενος πρωτόδικα είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

Πώς συνέβη το φονικό

Υπενθυμίζεται ότι η ανθρωποκτονία είχε συμβεί το πρωί της 16ης Νοεμβρίου 2019, όταν το θύμα ο 49χρονος Ρεθυμνιώτης που είχε πάει για κυνήγι μαζί με άλλους δύο, στην περιοχή του Μπαλί Ρεθύμνου, “μπήκαν” σε βοσκότοπο κτηνοτρόφου της περιοχής.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά , φαίνεται πως ο 49χρονος κυνηγός μαζί με τον σκύλο του ή μόνο ο σκύλος, εισήλθαν σε ποιμνιοστάσιο του 45χρονου κτηνοτρόφου.

Ακολούθησε διαπληκτισμός με τον κτηνοτρόφο και ανταλλαγή πυροβολισμών, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του κυνηγού και τον ελαφρύτερο του κτηνοτρόφου.

Κατά την απολογία του – η οποία έγινε ενώ νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο – ο 45χρονος είχε ισχυριστεί ότι πρώτος τον πυροβόλησε ο κυνηγός με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει και στην συνέχεια αυτός πυροβόλησε ευρισκόμενος σε άμυνα, ενώ από την πλευρά του θύματος γίνεται ο αντίθετος ισχυρισμός.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook