Πέτρος Μπενάκης Πέτρος
Μπενάκης
Δημοτικός σύμβουλος Αποκορώνου

Αισίως φτάσαμε στην επικύρωση των συνδυασμών για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στον Αποκόρωνα, από το πρωτοδικείο Χανίων των τεσσάρων συνδυασμών, που καιρό τώρα διαμορφώνονται στο Δήμο μας.

Καλείται λοιπόν ο Αποκορωνιωτης να επιλέξει ποιος από τους 4 θα τον εκπροσωπήσει για τα επόμενα 5 χρόνια.

Κάθε χρόνο οφείλει η δημοτική αρχή να κάνει απολογισμό πεπραγμένων, κάτι που το προβλέπει ο κώδικας, και το ζήτησα από την κ.Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου αλλά ποτέ δεν έγινε.

Η απάντηση δόθηκε εδώ από τον υποψήφιο δήμαρχο Αποκόρωνα, και επικεφαλή της παράταξης μας, ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΚΟΡΩΝΑ, Αντρέα Κουκλινό,ό τι δεν έχουν τίποτα να δείξουν, ο Δήμαρχος κ.Κουκιανάκης, και η παράταξή του 9 χρόνια τώρα που είναι στο τιμόνι του Δήμου μας.

Γιατί όμως έφτασε σε τέλμα η κατάσταση στο δήμο μας σε έργα υποδομής, καθημερινότητα, ανάπτυξη, και άλλους τομείς που αφορούν τις ζωές των κατοίκων του Αποκορωνα. Είναι δύσκολο να απαντηθεί.

Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι δεν τα καταφέρνουν, δεν αξιολόγησαν σωστά τα προβλήματα και δεν διέθεσαν σωστά τους πόρους που απλόχερα έφτασαν στο δήμο μας τα τελευταία χρόνια. Θυμόμαστε όλοι πόσος χρόνος σπαταλήθηκε κατά την πρώτη θητεία τους με το εργοστάσιο επεξεργασίας ελαιοκομικών αποβλήτων στο καρύδι, τώρα πρόσφατα με την ίδρυση λιμενικού ταμείου. Τις πελαγοδρομήσεις του δημάρχου για το ΣΜΑ,’ όπου μη σεβόμενος τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου όπου είναι υποχρεωμένος να εκτελεί, έφτασε το θέμα στο συμβούλιο της επικρατείας. Την ενάντια στην απόφαση του ΔΣ τοποθέτησή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης για τον κόμβο της Γεωργιούπολης, και διάφορες άλλες διαφορετικές από τις αποφάσεις της πλειοψηφίας πρακτικές του, πιστεύω ότι είναι η πηγή του κακού.

Ποιο έργο σχεδιάστηκε εκτελέστηκε, δόθηκε στην κοινωνία των δημοτών και έδωσε λύσεις, επί των ημερών του. Κανένα.

Σχολικά κτίρια, που είναι το Λύκειο στο Βάμο, υπάρχουν οικόπεδα παραχωρημένα από το 2007,όταν μας κάλεσε ο τότε νομάρχης Χανίων να δώσουμε οικόπεδα με συμβόλαια για την ανέγερση σχολικών μονάδων. Ο κ.Κουκιανάκης ήταν στο νομαρχιακό συμβούλιο, και έπειτα αντινομάρχης ερχόμενος στο δήμο γιατί δεν το κίνησε το θέμα.

Που είναι η σωστή λειτουργία του βιολογικού στις Καλύβες, που είναι η λειτουργία του βιολογικού στη Γεωργιούπολη, παρά τα εγκαίνια, που είναι ο βιολογικός της Αλμυρίδας. Δεν έχουν να δείξουν τίποτα.

Πάμε στα νερά . Πολλές φορές έχω ρωτήσει για το τι έχουν σχεδιάσει. Απαντήσεις,ασαφείς. Ξεκινάω από τον ΑΜΙΑΝΤΟ. Στη ΔΕ Βάμου, Πλάκα Γαβαλοχώρι, Βάμος, έχουν αμιαντοσωλήνες. Ποιος ο σχεδιασμός; Όσες φορές ρώτησα καμία απάντηση. Αποθήκευση νερού. Είχαμε σχεδιάσει στην Πλάκα δεξαμενή 500 κμ, επί Δήμου Βάμου. Που είναι; Ποιος ο σχεδιασμός σας; Κανένας. Ασαφείς απαντήσεις στις ερωτήσεις. Νερό ύδρευσης και άρδευσης στη ΔΕ Βάμου ένα πράγμα, αυτό κατάφεραν να κάνουν, με ότι αυτό συνεπάγεται .Διαχείριση του νερού στον Αποκόρωνα.  Καταφέραμε, με πρωτοβουλία σύσσωμης της αντιπολίτευσης ,και πήραμε σαν δημοτικό συμβούλιο μια σημαντική απόφαση, την διαχείριση των υδάτων στον Αποκόρωνα να την έχει ο δήμος. Σε αγαστή συνεργασία με τον ΟΑΚ, όπου έχει την άρδευση κατά κύριο λόγω. Δεν γίνεται να δίνει ο Αποκόρωνας σε τρεις γειτονικούς δήμους νερό Χανίων, Σφακίων, Ρεθύμνου, και να υπάρχουν σημεία του όπως Κεφαλάς, Κόκκινο Χωριό, Καμπιά με σοβαρά προβλήματα. Είναι πολλά τα θέματα που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε εάν εκλεγούμε δημοτική αρχή.

Ένα σοβαρό θέμα είναι το χρέος στη ΔΕΗ και πως δημιουργήθηκε.2.500.000 Ευρώ. Παλαιότερα τα δημοτικά τέλη κάλυπταν τις καταναλώσεις σε φωτισμό και αντλιοστάσια. Τώρα τα τέλη από τις ιδιωτικές εταιρείες πάνε στο ρεύμα; είναι ένα ερώτημα. Ακούγοντας το δήμαρχο στα μέσα νομίζει κανείς ότι ο Αποκόρωνας  έχει λύσει όλα του τα θέματα. Μεγαλόστομες εκφράσεις, έργα, Καταδυτικό πάρκο στην καθημερινή παρουσίαση, υπογράφηκε το τάδε έγγραφο,  σύμβαση πόντισης του ρυμουλκού, πήγα στην Αθήνα για το τάδε πλοίο, καλό έργο όμως για τον Κεφαλά μέγιστη σημασία έχει το νερό, και ποιότητα και ποσότητα. Έως ότου ολοκληρωθεί το έργο της άρδευσης επιβάλλεται να δοθεί λύση, μπορεί να δοθεί, και εάν μας εμπιστευτεί ο κόσμος θα τη δώσουμε άμεσα, όπως πριν από 15 χρόνια, δώσαμε λύσεις επί δήμου Βάμου, οι οποίες ακόμα λειτουργούν,χωρίς να έχει αναβαθμιστεί τίποτα λόγω της αύξησης των κατοίκων.

Στην Πλάκα, Καμπιά, υπάρχει δεξαμενή ανενεργή, η οποία μπορεί να λύσει το πρόβλημα. Οι γεωτρήσεις Κάινας (ύδρευση) και Ντουλιανών άρδευση, γιατί δεν λειτουργούν. Οδοποιία, χιλιόμετρα εντός κατοικημένων περιοχών με χώμα. δεν θα μπω στη λογική έστρωσε εκεί γιατί τους ψηφίζουν, παντού πρέπει να σταθούν οι προτεραιότητες  πρέπει να είναι με κριτήρια ,εντός οικισμού, πολλά σπίτια κ.α.

Είναι πολλά αυτά που μπορεί να γράψει κανείς, αρκετά έχω καταγγείλει παλαιότερα, αρκετές αιτήσεις έχω κάνει με πρωτόκολλο στο δήμο οι οποίες ποτέ δεν απαντήθηκαν, είναι το πως βλέπει ο κ.Κουκιανάκης τη λειτουργία του δήμου μέσω των θεσμών. Δύο πράγματα έχω να επισημάνω εάν περιμένουμε διαφορετικά πράγματα από τους ίδιους ανθρώπους μάλλον θα απογοητευτούμε, και έτσι δεν θα γίνει ΜΑΙΑΜΙ ο Αποκορωνας.

ΜΠΕΝΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

Δημοτικός σύμβουλος Αποκορωνα.

Υποψήφιος με τον συνδυασμό ΑΛΛΆΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΚΟΡΩΝΑ

ΑΝΤΡΑΣ ΚΟΥΚΛΙΝΟΣ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook