Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικού Προσωπικού Επιχειρήσεων Εκμεταλλεύσεως Εστιατορίων – Μαγείρων Χανίων ζητά να διερευνηθούν άμεσα και εις βάθος οι καταγγελίες που προέκυψαν το προηγούμενο διάστημα σχετικά με σεξουαλική παρενόχληση εργαζόμενης σε καντίνα του δήμου Κισσάμου πριν τρεις ημέρες.

Μάλιστα ο Σύνδεσμος τονίζει ότι η καταγγελία έρχεται σε μια περίοδο που οι δύσκολες συνθήκες εργασίας με την εντατικοποίηση που σπάει κόκκαλα και δεκάδες περιστατικά εργοδοτικής αυθαιρεσίες να συμβαίνουν στον κλάδο.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με όσα υποστηρίζει το περιβάλλον της καταγγέλλουσας, ο υπεύθυνος στην καντίνα παρενόχλησε σεξουαλικά την κοπέλα που εργάζεται εκεί με αποτέλεσμα εκείνη να προχωρήσει σε μήνυση σε βάρος του στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συνδέσμου Ιδιωτικού Προσωπικού Επιχειρήσεων Εκμεταλλεύσεως Εστιατορίων – Μαγείρων Χανίων

“Να διερευνηθούν άμεσα οι καταγγελίες εργαζόμενης  σε καντίνα του δήμου  στο Ελαφονήσι σχετικά με απόπειρα σεξουαλικής παρενόχλησης από τον υπεύθυνό της, οι οποίες έχουν κοινοποιηθεί στην αστυνομία .

Όλα τα παραπάνω μεγαλώνουν την οργή μας απέναντι στην  τρομοκρατία και εκμετάλλευση που δέχονται οι εργαζόμενοι μέσα στο χώρο δουλειάς.

Η καταγγελία έρχεται σε μια περίοδο που οι δύσκολες συνθήκες εργασίας με την εντατικοποίηση που σπάει κόκκαλα και δεκάδες περιστατικά εργοδοτικής αυθαιρεσίες να συμβαίνουν στον κλάδο. Οι Δημόσιες Υπηρεσίες και ειδικά το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.)  θα έπρεπε να εντείνουν τους ελέγχους ώστε να διαλευκάνουν τέτοιου είδους υποθέσεις αντ’ αυτού η κυβέρνηση συνεχίζοντας το έργο που ξεκίνησε με τους νόμους των τελευταίων ετών (βλέπε ν. Χατζηδάκη για κατάργηση ΣΕΠΕ) φέρνει στη Βουλή το νέο αντεργατικό έκτρωμα που καταργεί το πενθήμερο και το 8ώρο νομοθετώντας το δικαίωμα στους εργοδότες να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενούς τους 13 ώρες την ημέρα, 78 ώρες την εβδομάδα.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να καταγγείλουν στο σωματείο του κάθε είδους εργοδοτική αυθαιρεσία.Δεν θα αφήσουμε κανένα περιστατικό αναπάντητο.

Το Σωματείο Επισιτισμού  Χανίων  απαιτεί από όλους τους αρμόδιους να διερευνηθεί σε βάθος το περιστατικό, και να υπάρξουν συγκεκριμένες απαντήσεις στις καταγγελίες.

ΟΠΛΟ ΜΑΣ Η ΑΛΗΛΛΕΓΓΥΗ, Η ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ, Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook