Για άμεσες παρεμβάσεις από την πρώτη ημέρα της νέας θητείας ώστε το μειονέκτημα του πιο αραιοκατοικημένου δήμου σε έναν από τους μεγαλύτερους κατά τα άλλα δήμους της Κρήτης, να γίνει πλεονέκτημα, δεσμεύτηκε σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος Σφακίων, Λευτέρης Κοπάσης κατά τη διάρκεια παρουσίασης στα Χανιά του προγράμματος του συνδυασμού του «Σφακιανή Σύμπραξη».

Όπως είπε ένας από τους στόχους είναι η διεκδίκηση ίσης μεταχείρισης του δήμου και χρηματοδοτικά και κανονιστικά προκειμένου να μπορέσει να καταστεί πόλος έλξης και επίκεντρο παραγωγής στην Κρήτη. Ο δήμος Σφακίων μπορεί να αναπτύξει μια από τις μεγαλύτερες δυναμικές ήπιες ανάπτυξης με τον κ. Κοπάση να τονίζει: «Εδώ θα δούμε να γίνονται τα πιο σημαντικά πράγματα στην επόμενη 5 ετία»

Ο υποψήφιος δήμαρχος Σφακίων, μίλησε για τους άξονες της πολιτικής που θα ακολουθήσει ο συνδυασμός του στην περίπτωση που ο λαός μέσω της κάλπης του αναθέσει τη δημαρχία:

  • Κατοικησιμότητα

Στελέχωση υπηρεσιών του Κέντρου Υγείας και των Αγροτικών Ιατρείων, αναβάθμιση ποιότητας παιδείας με παράλληλο μηχανισμό στήριξης της παραμονής υπαλλήλων και συντήρησης των εγκαταστάσεων. Κατασκευή παιδικού σταθμού, λειτουργία Κέντρου Κοινότητας για κοινωνική πρόνοια. Παρεμβάσεις με αναπλάσεις, πάρκα, αθλητικούς χώρους σε όλους τους οικισμούς και στη φροντίδα τους.

  • Πολιτικές για την ορεινότητα

Διαμόρφωση Στρατηγικού Σχεδίου ορεινότητας και υποβολή προτάσεων για την προσέλκυση δράσεων, οικονομικών ενισχύσεων, κινήτρων για την απασχόληση των νέων, την επιχειρηματικότητα, την προσέλκυση δημοσίων υπαλλήλων, σωμάτων ασφαλείας, εκπαιδευτικών και προσωπικού υγείας.

  • Αρμοδιότητες και Υπηρεσίες του Δήμου

Ψηφιακό μετασχηματισμό και εξυπηρέτηση δημότη, αναμόρφωση του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης ΑΣΑ για τοπική κομποστοποίηση και κυκλική οικονομία με μπλε κάδο, αναθεώρηση του Διαχειριστικού Υδάτων ΛΑΠ Κρήτη για την ορθολογική διαχείριση των υδατικών πόρων, αξιοποίηση του Αναπτυξιακού Οργανισμού Δαίδαλος για την ενίσχυση της Τεχνικής Υπηρεσίας, την ενδυνάμωση της Πολιτικής Προστασίας με στήριξη των στόχων της Πυροσβεστικής

  • Σφακιανή Ταυτότητα και Εξωστρέφεια

Προβολή με εξωστρέφεια της καθημερινότητας με τα Μιτάτα και τους Κούμους, του θρύλους με τους Δροσουλίτες, τα ριζίτικα, τη μουσική και όλες τις παραδόσεις. Επίσης προβολή της σφακιανής ιστορίας και όλων των μνημείων τους.

  • Επιχειρηματικότητα και Τοπικές Αλυσίδες Αξίας

Ενίσχυση των υποδομών για την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων στην αγροτοδιατροφή και των υπηρεσιών στον τουρισμό και όλες τις εναλλακτικές μορφές με προσήλωση στη βιωσιμότητα και συνδυασμό τους με την τοπική γαστρονομία, αξιοποιώντας μηχανισμούς δικτύωσης και προβολής.

  • Μελέτες και Έργα της Δημοτικής Αρχής σε εξέλιξη

Το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο Σφακίων που εκπονείται, τα έργα ύδρευσης Ασφένδου, Καλλικράτη, Ανώπολης, τις αναπλάσεις Γωνί, Χώρας Σφακίων, Καρές Ασκύφου, το μεγάλο έργο της προστασίας από βροχοπτώσεις στη Μαύρη Λιμιώνα, την ολοκλήρωση και λειτουργία των ΕΕΛ Αγίας Ρουμέλης, λουτρού, Χώρας Σφακίων, Φραγκοκάστελου.

Ο κ. Κοπάσης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους συμβούλους που πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιό του. Πρόκειται για ανθρώπους νέους αλλά και ανθρώπους που διαθέτουν εμπειρία και μπορούν να πάνε τον δήμο πολλά βήματα πιο μπροστά.

Δείτε αναλυτικά όλους τους υποψηφίους συμβούλους με τη «Σφακιανή Σύμπραξη»

Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου ο συνδυασμός θα παρουσιάσει το πρόγραμμά του στις 11 πμ στη αίθουσα του Γυμναστηρίου στα Ασκύφου στο Αμμουδάρι.

Τ.Λ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook